AMD Ryzen 5 3600 aşırı ısınma problemi

Kaitve

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 2,3 ay oldu işlemcim Ryzen 5 3600 boşta dururken bile 49 derecede falan oluyor Rainbow 6 siege oynarken işlemci sıcaklığına baktığımda minimum 57 Max 72 gözüküyor ne yapmam gerek soğutucum Cooler Master ML Lite 120.

95W sinir derken anlamadım? TDP'den bahsediyorsan 3600'de 65W ama bu stock hal değerleri boost değil.
Maksimum sıcaklıktan bahsettim. AMD bu sene her şeye normal diyor. Dediniz ya buna göre geliştirilmiş o zaman yıllar önceki maksimum değeri ile neden şimdiki değişmedi. Böyle yüksek sıcaklıklarda çalışabiliyorsa, maksimum sıcaklık neden 115 değil merak konusu. Yani bir ürün maksimum sıcaklığına yakın bir derecede çalışıp nasıl her şey normal olabiliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200131-203324.png
    75,8 KB · Görüntüleme: 112
95 zaten sağlıklı değil. 70-80'ler sorun değil. 95'e de ulaşırsa thermal throttlea uğrar zaten. O derecede çalışmaz.
Tamam iste bir ürün maksimum sıcaklığına ne kadar yakın çalışırsa ömrü ona göre azalacaktır. Anlatmak istediğim AMD ekran kartı çıkardı. Yuksek sıcaklıklar normal dedi, işlemcide 80-85 oluyor konu açılıyor yine bu durum normal diyor. Bana mantıklı gelmiyor
Neyse konu dağıldi.

Başka konuda da söyledim burda da söyliyim. Dostum hayatımda hiç bozulan bir işlemci görmedim sıcaklıktan dolayı veya yüksek güç çekmesinden dolayı. Yıllardır PC kullanıyoruz. Ne zaman şu uygulamalar ve GPU, CPU sıcaklığı izlemeler çıktı o zaman insanlar psikolojik etkilenmeye başladı. Var mıydı eskiden şunu sıcaklığına şunun kullanımına bakiyim. Rahat rahat herkes takılıyordu. Aç oyununu oyna, kapa. Kaldı ki bozulacak bir işlemci varsa ilk AMD FX serisi bozulurdu o yüksek watt ve sıcaklık değerleriyle. Şuan hala tıkır tıkır çalışıyorlar. Core 2 Quad'lar falan yaşarken bunları dert etmeye gerek yok.

Valla 50 dakika prime test yaptım çökmedi. Şimdi 1.2 V ile yapıyorum bıraktım bi saat. Bakalım
Prime değil Cinebench yap bakalım. Override olarak yapıyorsun değil mi?

Prime değil Cinebench yap bakalım. Override olarak yapıyorsun değil mi?
Evet override. Şu an tam iki saat prime blend test yaptım ve 78 dereceyi geçmedi, geldiğimde hiç bir çekirdek durmamıştı devam ediyordu. Resmen 1.2 V - 4.2 GHz hızda stabil çalışıyor. RAM'ler de 3200 MHz 2x8. Board Asus TUF B450 Pro gaming

Nasıl çalışıyor arkadaş ya çıldıracağım. Bende Cinebench'te çat diye kapanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…