AMD Ryzen 5 3600 için MicroATX Anakart önerisi

Stannex

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün yarın AMD Ryzen 5 3600 e geçiş yapıcam. 3 anakart arasında kaldım.

MSI B450M-A PRO MAX
MSI B450M PRO-M2 MAX
GIGABYTE B450M S2H

Sizce hangisini almalıyım. Ram MHZ konusunda MSI olanlar 4133 MHZ ye kadar destekliyor. Gerçi ben 3200 MHZ ram kullanacağım. Birde iki MSI modeli arasında pek bir fark göremedim fiyat olarak bu kadar fark olmasının sebebi nedir? Benim fark edemediğim biz özellik farkı mı var? Gigabyte'ın S2H modelini önerenler genellikle VRM soğutması olduğu için öneriyorlar. Açıkçası pek bir bilgim yok bu konu hakkında bana ne gibi bir avantaj sağlayabilir VRM soğutması ve Gigabyte S2H, B450 çipsetler arasında en ucuzu. Her sitede en ucuz satılan kart bu. Arasında 200-300 lira fark olan diğer MicroATX lere karşı bile onu alma S2H olanı al VRM soğutması var diyorlar, cidden bu kadar önemli mi VRM soğutması? Son olarak MSI modellerinin AMD Ryzen'de daha sağlıklı çalıştığını ve OC konusunda daha rahat olduğunu söylüyorlar, Gigabyte'ın S2H modeli ile arasında 200 lira civarında fark var ama sanki MSI'ın Gigabyte'ın S2H modelinden hiç + bir özelliği yokmuş gibi herkes S2H al diyor. Önerilerinizi ve tavsiyeleriniz bekliyorum.

Arkadaşlar hepinize yorumları için teşekkür ediyorum fakat aralarındaki fark nedir tam olarak. S2H modeli çok daha ucuzken neden bu kadar tercih ediliyor? Birde şuan aklıma geldi bazıları diyordu ki S2H modelinin bios arayüzü çok kötü ve kullanışsız, Bios güncellemeleri kartın şaftını kaydırdı gibi yorumlar gördüm bunlar gerçek mi?

Kötü ve kullanışsız kişiden kişiye değişir. Bence Gigabyte kartların BIOS'u en iyi ve kullanışlı olanları. @r.yasar10 güncellmeyi yapmıştı, size yardımcı olacaktır.
Teşekkürler önerin için.
Fakat benim merak ettiğim konu neden S2H modelini tercih etmem gerektiği. Bu anakartlar arasındaki farklar nelerdir? Zaten hemen hemen her konuda S2H modeli öneriliyor.

İşte bende onu diyorum ya. Hepsi destekliyor zira MSI ın kalitesini de tartışacak değiliz. İki marka da kaliteli. Benim düşüncem MSI'ın MAX serisi Ryzen 3. nesil için daha sağlıklı olduğu. Bundan dolayı arada kaldım. Teknik olacak detaylı bilgi verecek varsa konu GÜNCEL!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı