AMD Ryzen 5 3600 işlemciye nasıl Undervolt yapılır?

Arda Akkan

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim çok ısındığı için CPB özelliğini kapattım ve sabit 3600MHz frekansında çalıştırıyorum. Ona rağmen boşta 43 derece civarında dolaşıyor. Üstelik 4200 MHz frekans gücünü de alamamış oluyorum. Bu nedenle undervolt yapmaya karar verdim. Ryzen Master uygulamasında 1.1 olarak gözüken voltajı 0.97'ye kadar çektim ve test ettim. İşlemci 3-4 derece kadar düştü ancak tam olarak bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca bu undervolt işini CPB'yi geri açtıktan sonra mı yapmalıyım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

İşlemci Soğutucusu : Cooler Master Hyper 212 Black Edition

Son düzenleme:
Boşta 43 kötü değil, gerçi soğutucunuzu belirtmemişsiniz. Ben kendi R5 3600'ümü tüm çekirdekler 4.2 GHz'de, 1.35V ile çalıştırıyorum. BIOS'ta böyle olduğu halde her izleme uygulaması 1.1V gösteriyor, onu anlamadım ama şikayetçi değilim. Voltaj ve hız ayarlarken hızı ufak aralıklarla değiştirip boot esnasında hata alana kadar devam edin. Ardından voltajı arttırın, yine ufak miktarda. Bu işlemi istediğiniz hıza gelene kadar tekrar edip stres testi yapın, 5 ila 10 dakikalık bir Prime95 testi yeterli gelecektir. Stabil değil ise voltajı arttırmanız gerekir. 1.4 civarına kadar gelmenize rağmen stabil olmuyorsa hızı düşürmeniz gerekir.

Not: Sistem boot işleminde başarısız olursa güç tuşuna basılı tutarak kapatıp tekrar açın. Açılana kadar bunu tekrarlayın, ben hiç açılmayacak sanıp CMOS reset atıyordum hep ama açılıyor.

CPU Ratio bölümünden vermek istediğin GHz gir. Ornek; 4.1 GHz için 41 yaz. Advanced CPU Configuration yazan yere tıkla, Precision Boost Overdrive'i disabled yap. CPU core voltageyi autodan override voltage yap. Altta çıkan auto yazan yere tıkla ve mesela 1.250V yaz. Sonra CPU featurese tıkla, AMD Cool'n'Quiet yazan yeri disabled yap. F10 de kayıt et.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı