AMD Ryzen 5 3600 sıcaklık sorunu

Açık olsa bile, bende açıkken hemen hemen sürekli 4.2 GHz'de 1.4V ile 60-66 derecede (stok soğutucu ile) oluyordu, o değerler yüksek gibi. Sebebini bilemiyorum tabii...

Bende stok soğutucu ile stres testinde birkaç saniyede 92 dereceleri bulmuştu. 60 66 boştaki değeri olsa gerek.

Ben de anakart modelini soracaktım :)

Bahsettiğiniz değerler çok yüksek. Normal değerler boşta 40-50 arası yükte 80-85 derece arası oluyor. Macunu fazla sürmüş olabilirsiniz. Belki de soğutucu blok tam oturmamıştır. Montajı yaparken çapraz olacak şekilde vidaları önce boşluklarını alıp sonra hafifçe sıkın. Ben sadece stok soğutucu ile stres testinde 95 derece gördüm.

Bahsettiğiniz değerler çok yüksek. Normal değerler boşta 40-50 arası yükte 80-85 derece arası oluyor. Macunu fazla sürmüş olabilirsiniz. Belki de soğutucu blok tam oturmamıştır. Montajı yaparken çapraz olacak şekilde vidaları önce boşluklarını alıp sonra hafifçe sıkın. Ben sadece stok soğutucu ile stres testinde 95 derece gördüm.
Dediklerinizi yaptım soğutucuyu tekrar çıkarıp taktım macunu gözüm biraz az sıkmışım gibi gördü tekrardan biraz daha ekledim ama bana mısın demiyor.
Ana kart modelim Gigabyte Aorus B450 Elite
Hocam boyle sorunlar cogunlukla sogutucunun yanlis oturtulmasindan kaynaklaniyor. Emin olsaniz bile servise gondermeden once tak-cikar yapin belki duzelir. Ben ayni islemciyi stok sogutucuyla kullaniyorum bosta 38 derece oyunda 70-75. Bu arada anakartiniz ne goremedim de.
Taktım çıkardım ama değişmedi, son çare servis kaldı, korkuyorum da yüksek sıcaklık dan bir sıkıntı olursa pat diye kullanıcı hatası deyip bana yazarlar diye de :)

Bende stok soğutucu ile stres testinde birkaç saniyede 92 dereceleri bulmuştu. 60 66 boştaki değeri olsa gerek.

Ben de anakart modelini soracaktım :)

Bende 60-66 derece hem boş hem de oyundaki değeri oluyordu. Çünkü monitörlerken de oyun oynarken de 4.2 GHz 1.4V gözüküyordu. Zarar vereceğinden değil de rahatsız olduğumdan kapattım Core Performance Boost'u. Şimdi oyundayken 51-52 derece, boştayken 38-41 arasında geziyor :) Sistemin kalanı imzamda mevcut.

Bence de göz gezdirilmesi gereken şey soğutucunun oturup oturmadığı. Bi' de bir kez daha BIOS'tan "Core Performance Boost" açık mı diye bakılabilir, en azından fikir verir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı