AMD Ryzen 5 3600X ve GTX 1660 Ti toplama

seyhmusaykut

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba herkese, yakın zaman da tekrardan bir bilgisayar toplama düşünüyorum. Özellikleri biraz dolu. Kafamı karıştıran birkaç sorun var. Ben sistemin bütün bilgisini geçeyim ve ondan sonra sorularımı dile getireyim.

sistem bilgisi:
işlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
anakart: ASUS TUF B450-PRO GAMING 4400MHz(OC)
RAM: Corsair 8 GB Vengeance LPX siyah 3200MHz CL16 DDR4.
ekran kartı: ASUS Dual GeForce GTX 1660 Super Evo.
*kasa modeli: Game Booster GB-G3030B RGB USB 3.0 mid Tower kasa.
*HDD: WD Blue 2TB.
*SSD:
1-
Toshiba OCZ 960GB SSD.
2- Kingston 250GB A2000 NVMe M.2 SSD (2 tane)
kablosuz bağlantı: TP-Link TL-WN881ND 300Mbps kablosuz n PCI Express adaptör.
PSU: gamemax 1050W 80+ Silver Power.

Anakartı incelediğimizde 2 adet M.2 yuvası 6 adet SATA yuvası olduğu görünmektedir. Kasa özelliklerinde de 2.5” (SSD) X 2, 3.5” X 3 şeklinde sürücü yuvası mevcuttur. Bu bilgisayara 2 tane M.2 SSD, 2 tane 2.5 SATA SSD, 3 tane 3.5 HDD takılırsa bilgisayarın işlevsel olarak bir sorun yaşanır mı? Yaşanırsa ne tür sorunlar yaşanır? Yaşanan sorunu hangi türden sorunu engelleyebiliriz? Gerekli konuda bilgilendirseniz sevinirim.

Merhaba herkese, yakın zaman da tekrardan bir bilgisayar toplama düşünüyorum. Özellikleri biraz dolu. Kafamı karıştıran birkaç sorun var. Ben sistemin bütün bilgisini geçeyim ve ondan sonra sorularımı dile getireyim.

sistem bilgisi:
*kasa modeli: Game booster GB-G3030B RGB USB 3.0 mid Tower kasa.
*SSD:
1-
Toshiba OCZ 960GB SSD.

Anakartı incelediğimizde 2 adet M.2 yuvası 6 adet SATA yuvası olduğu görünmektedir. Kasa özelliklerinde de 2.5” (SSD) X 2, 3.5” X 3 şeklinde sürücü yuvası mevcuttur. Bu bilgisayara 2 tane M.2 SSD, 2 tane 2.5 SATA SSD, 3 tane 3.5 HDD takılırsa bilgisayarın işlevsel olarak bir sorun yaşanır mı? Yaşanırsa ne tür sorunlar yaşanır? Yaşanan sorunu hangi türden sorunu engelleyebiliriz? Gerekli konuda bilgilendirseniz sevinirim.

1050W'ı ne yapacaksın merak ettim trafo falan mı bu.

sistem bilgisi:
*kasa modeli: Game booster GB-G3030B RGB USB 3.0 mid Tower kasa.
*SSD:
1-
Toshiba OCZ 960GB SSD.

Her şey iyi hoşta... O kadar şey yapıyorsun RAM'leri 16 GB yap ekran kartını da yükselt bari.

Hayır gelmiyor elindeki zaten C4 PSU bildiğime göre.

Bir de okadar depolamayı ne yapacaksın? Boşuna para.

Ben depolama konusunu ileride düşünüyorum bu şekilde ama birkaç kişi kafamı karıştırdı ondan. Ama benim bildiğim kadarıyla PSU yüksek ve belirtilen adette port olduğu vakit sorun yaşanmaz. Ama birkaç yere sorduğumda işlevsel olarak sıkıntı yaşarsın yok ağırlaşır gibi yanıtlar aldım. Yani PSU yüksek olursa ve port uygun ise benim dediğim mi oluyor yoksa onların mı? Benim merak ettiğim konu bu.
Her şey iyi hoşta... O kadar şey yapıyorsun RAM'leri 16 GB yap ekran kartını da yükselt bari.

İleri bir tarihte 32*4 şeklinde düşünüyorum hatırlatman için sağ olasın.

Yani o kadar boş bir sistem olmuş ki bakmak istemiyorum 2 TB HDD + bir tane 480 GB'lik SSD bile yeticekken okadar fazla depolama koymuşsun SSD'lerden kısıp RAM'e ve ekran kartına yönel bir de şu 1000WATT'lık PSU'yu değiştir ya.

4 Tane 32'lik RAM'ı koydum diyelim ekran kartı ne önerirsin?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı