AMD Ryzen 5 5600 oyunlarda 82 derece oluyor

alichen

Kilopat
Daha fazla  
Bugün emulator ile oyun oynarken bilgisayarım kapandı ve işlemcinin çok ısındığı hakkında birkaç uyarı mesajı çıktı. Daha sonra ısınacak kadar kapandığına göre bir sorun vardır diye düşünerek basit oyunlarla birkaç test yaptım ve internette okuduğuma göre olması gerekenden yüksek, boştayken 48-55 arası, oyun oynarken 65-75 civarlarında hatta bazen 80-82 falan bile olduğu oluyor ekstra olarak sıcak bir ilde yaşıyorum ne yapmamı önerirsiniz? Yeni bir fan almalıysam bütçem çok yüksek değil olabildiğince beni bu durumdan kurtarabilecek ucuz bir fan alabilirim yoksa termal macun mu önerirsiniz? (bilgisayarımın konumu yere yakın açık bir alanda duruyor içi tozlu değil)
Ekran kartı: RTX 3050.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.

Screenshot_1.png

Bugün emulator ile oyun oynarken bilgisayarım kapandı ve işlemcinin çok ısındığı hakkında birkaç uyarı mesajı çıktı. Daha sonra ısınacak kadar kapandığına göre bir sorun vardır diye düşünerek basit oyunlarla birkaç test yaptım ve internette okuduğuma göre olması gerekenden yüksek genellikle 65-75 civarlarında ve bazen 80-82 falan bile olduğu oluyor ekstra olarak sıcak bir ilde yaşıyorum ne yapmamı önerirsiniz? Yeni bir fan almalıysam bütçem çok yüksek değil olabildiğince beni bu durumdan kurtarabilecek ucuz bir fan mı yoksa termal macun mu önerirsiniz? (bilgisayarımın konumu yere yakın açık bir alanda duruyor içi tozlu değil)

Eki Görüntüle 1783278

Ryzen Master uygulaması üzerinden UV yapın. Mavi ekran yiye yiye işlemcinin çalışması için gerekli ideal W değerini bulun. Ardından BIOS'a bu değerleri girin. Sıcaklığa ciddi katkısı olacaktır.

Stok fan mi? Bence kule tipi fan alın. Ama stok fanla da bu kadar ısınmaması lazım.

Ben R5 3600 ile 90 dereceleri görüyordum UV yapmadan önce.

Hocam bir şirkette it departmanında görev alıyorum, bu işin teknikten ziyade pratik taraflarına bakmamız lazım. Öncelikle kasanızın hava sirkülasyonu doğru mu? Yani fan dizilimleri emme ve egzoz şeklinde mi? Termal macun çok ciddi farklar yaratmaz hiçbir zaman.
Dedikleriniz doğru ama bu işlemci çok fazla ısınıyor maalesef. Ya UV ya da fan başka çözüm yok.

Hocam bir şirkette it departmanında görev alıyorum, bu işin teknikten ziyade pratik taraflarına bakmamız lazım. Öncelikle kasanızın hava sirkülasyonu doğru mu? Yani fan dizilimleri emme ve egzoz şeklinde mi? Termal macun çok ciddi farklar yaratmaz hiçbir zaman.
Screenshot_20230518-140902_YouTube.jpg

Yaratır gayet.

82 derece kesinlikle sorun değil bu arada.

Bugün emulator ile oyun oynarken bilgisayarım kapandı ve işlemcinin çok ısındığı hakkında birkaç uyarı mesajı çıktı. Daha sonra ısınacak kadar kapandığına göre bir sorun vardır diye düşünerek basit oyunlarla birkaç test yaptım ve internette okuduğuma göre olması gerekenden yüksek, boştayken 48-55 arası, oyun oynarken 65-75 civarlarında hatta bazen 80-82 falan bile olduğu oluyor ekstra olarak sıcak bir ilde yaşıyorum ne yapmamı önerirsiniz? Yeni bir fan almalıysam bütçem çok yüksek değil olabildiğince beni bu durumdan kurtarabilecek ucuz bir fan alabilirim yoksa termal macun mu önerirsiniz? (bilgisayarımın konumu yere yakın açık bir alanda duruyor içi tozlu değil)

Eki Görüntüle 1783278
Güç tüketimi değerlerini göstermediğin sürece yorum yapamayız.

Eki Görüntüle 1783278

Aynı sistem stok soğutucu ile bugüne kadar en fazla 85 derece gördüm. Tabii oyun oynarken 80'lere çıkıyor ama 85 üstüne çıktığını görmedim. Sizde bir problem olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı