AMD Ryzen 5 7600X vs Intel i5-14400F

Gainward iyi bir markadır. Intel K serisi çarpan kilidi açık serisidir, O.C yapabileceğini belirtir ve ona müsaittir. O.C edip işlemci frekansını yükseltmeyeceksen bu modele gerek yok. Ryzen, serisinin ana modellerinde fark etmeksizin bu kilidi açık oluyor ve yapabiliyorsun yani sana verdiği zaten CPB olan aşırtılmış model. Çekirdek performansları ve genel alanda kullanım için daha iyi olduğunu söylemeliyim. Ayrıca PSU kalitesiz, çarpan kilidi açık bi işlemci seçeceğini söylüyorsun o soğutucu olmamış. Markası kalitesiz, malzeme kalitesi dandiktir hele bu şekilde O.C için asla yetmez. Stoğa bile dayanır mı bilemem. Sana direkt farklı bir sistem önereyim. https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-54772

55.000'lik fiyat bandında önerdiğin sistem benim gönderi başında, Iron Pulse adındaki sistem detaylarıma çok benziyor. Hem de bir tık daha uygun. O nasıl sence?

Önerilerin için teşekkürler dostum. Ben çok anlamayan biri olarak ekstra sana şunu da sormak istiyorum. Ekran kartına bakarken ben markasına çok dikkat etmemiştim. Ancak Gainward marka çok iyi bir marka değilmiş. Arkadaşım ondan ötürü şu şekilde bir sistem dizdi bana, eke koyuyorum. Düşüncelerini merak ediyorum. İçerisinde soğutucu bir tek kötü dedi, diğer şeyler yerinde ve iyi dedi.

Intel Core i5-14600KF, Ryzen 5 7600X ile neredeyse benzer gözüküyor. K eklenince performans da artıyor sanırım. Aynı zamanda ekran kartını ASUS TUF yap dedi, en iyilerinden biriymiş.

Evet dostum dediğin gibi büyük ihtimal. Ancak şimdi biraz daha araştırdım, Intel Core i5-14600KF Intel Core i5-14400F'e göre çok daha iyi. Ryzen ile arasında çok fark yok gibi. Sen ne düşünüyorsun?

Gerek yok dosrum TUF ekran kartına sadece masraf yapmış olursun. Ben hala 7600X'in daha iyi olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı