Fitness için antrenman programı önerisi

enesenes9232

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda spora başlayacağım antrenman programı yapmak istiyorum ama hakim değilim, bilgilerimi alta yazıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Boy: 175.
Kilo: 65.
Kan grubu: A rh+
Spor geçmişi: 1-2 yıl önce 7-10 gün kadar yaptım.
Sağlık durumu: Sorun yok.
Vücut tipi: Skinny fat.

Herkes gibi klasik programla başlayabilirsiniz aslında. Göğüs triceps, sırt biceps, omuz trapez, bacak gibi.
bi arkadaşım söylemişti antreman programı yaparken bütün bilgilerin önemli ona göre yapılıyor diye kan grubu boy kilo vesaire vücut tipi o yüzden foruma yazdım sizin dediğiniz gibiyse googledan bi program seçip başlayayım

Bir arkadaşım söylemişti antrenman programı yaparken bütün bilgilerin önemli ona göre yapılıyor diye kan grubu boy kilo vesaire vücut tipi o yüzden foruma yazdım sizin dediğiniz gibiyse Google'dan bir program seçip başlayayım

4 yıla yakındır fitness yapıyorum ilk defa kan grubunun fitness ile alakalı oldugunu duydum. Kafana göre program seçmen biraz mantıksız olur. Salonunda işten anlayan bir hocan/abin'den yardım iste. Yoksa dediğim programı yap. Hareketleri ise o bölgeyi en iyi hissettiğin hareketi seç. Mesela ben barla biceps çalışamam hissettirmiyor ya da oturarak. Hep ayakta yaparım örnek veriyorum.

Program kişiye özel olması tarafındayım ben. Tabii gidip özel hoca tut anlamına gelmiyor bu. Deneme yanılma yöntemiyle kendine göre en iyi programı yapabilirsin. Tek fitness işe yaramaz yemene içmene dikkat edeceksin. Kilo vereceksen kardiyo ekle, şekeri yağı bırak, paketli gıda tüketme.

Örnek bu dediklerim.

Bu arada göbekte yağ varsa mekik çalışarak, karın hareketleri çalışarak eritemezsin şehir hurafesi onlar. Yağ tüketmezsen (zeytinyağı harici) şekeri bırakırsan, paketli gıda tüketmez ve düzenli spor yaparsan zamanla erir.

Tab bu değil ki karın egzersizi yapma. Yap hatta evde bile yap.

4 yıla yakındır fitness yapıyorum ilk defa kan grubunun fitness ile alakalı oldugunu duydum. Kafana göre program seçmen biraz mantıksız olur. Salonunda işten anlayan bir hocan/abin'den yardım iste. Yoksa dediğim programı yap. Hareketleri ise o bölgeyi en iyi hissettiğin hareketi seç. Mesela ben barla biceps çalışamam hissettirmiyor ya da oturarak. Hep ayakta yaparım örnek veriyorum.

Program kişiye özel olması tarafındayım ben. Tabii gidip özel hoca tut anlamına gelmiyor bu. Deneme yanılma yöntemiyle kendine göre en iyi programı yapabilirsin. Tek fitness işe yaramaz yemene içmene dikkat edeceksin. Kilo vereceksen kardiyo ekle, şekeri yağı bırak, paketli gıda tüketme.
kan grubu muhabbeti beslenmeyle alakalıdır muhtemelen karıştırmışım tamamdır hocam teşekkür ederim bu arada belediyenin spor salonuna gitmeyi düşünüyorum normalde özel spor salonuna gidecektim ama bazıları merdiven altı olmasına göre çok pahalı bazıları da oturduğum yere uzak en mantıklısı istanbul spor salonu olduğunu düşündüm

hocam bişey daha sormak istiyorum depo da çalışıyorum ve sürekli hareket halindeyim 5 6 saat spor salonuna gidince de kardiyo yapmama gerek var mı

Başlangıçta bir süre full-body yapmanız daha uygun olur. En azından hamlık kas ağrıları geçene kadar. Ardından da kaç gün spora gitmenize bağlı olarak Posterior-Arterior (Ön kas grupları-Arka kas grupları) veya Push-Pull-Leg yapabilirsiniz. Haftada 3 gün civarıysa 1. 6 güne kadar çıkabiliyorsanız 2. program.

Kan grubu muhabbeti beslenmeyle alakalıdır muhtemelen karıştırmışım tamamdır hocam teşekkür ederim bu arada belediyenin spor salonuna gitmeyi düşünüyorum normalde özel spor salonuna gidecektim ama bazıları merdiven altı olmasına göre çok pahalı bazıları da oturduğum yere uzak en mantıklısı İstanbul spor salonu olduğunu düşündüm

Hocam bir şey daha sormak istiyorum depo da çalışıyorum ve sürekli hareket halindeyim 5 6 saat spor salonuna gidince de kardiyo yapmama gerek var mı?

Bu şey gibi. Ben inşaat ustasıyım fitness yapmama gerek var mı? Gibi bir şey. Bence var. Kendinizi ne kadar yorar, ne kadar zorlarsanız o kadar iyi bir sonuca varırsınız.

Başlangıçta bir süre full-body yapmanız daha uygun olur. En azından hamlık kas ağrıları geçene kadar. Ardından da kaç gün spora gitmenize bağlı olarak Posterior-Arterior (Ön kas grupları-Arka kas grupları) veya Push-Pull-Leg yapabilirsiniz. Haftada 3 gün civarıysa 1. 6 güne kadar çıkabiliyorsanız 2. program.
haftada 5 gün gitmeyi düşünüyorum

Bu da bir seçenek doğrudur. Çoğu kişi ben dahil full body çok bayıyor. Eğer sıkmazsa 2 hafta kadar ağrılar kesilene kadar full body öneririm bende.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı