AMD Ryzen 5600X işlemci için soğutucu önerisi

CBP açmazsın. Elle voltaj ve frekans ayarı girersin. Örneğin CBP açıkken voltaj 1.45V bile oluyorken sen onu sabit 1.2V yaparsan ani sıcaklık sıçramaları yaşamazsın. Ve CBP duruma göre frekans arttırıyor mesela boştayken 3.6 GHz iken oyunda 4.2 GHz oluyor gibi gibi. Elle sabit 4.2 GHz girip hem performans hem sıcaklık düşürebiliyorsun. Verdiğim sayısal değerler örnektir.
Teşekkür ederim ama demek istediğim anlaşılmadı. CPB açıkken billyorsunuz. Yaptığınız işleme göre dalgalanma oluyor. Dolayısıyla stok soğutucu da fan devirleri artıyor ve gürültülü çalışan bir stok soğutucu fanı var. O gürültüyü çekmemek için performans kaybını göze alıp CPB kapattım. Hani şimdi diyorum. Sıvı soğutucu’da nasıl olur bu durum. Stok soğutucu gibi CPB açıkken gürültülü olur mu?
 
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda Ryzen 5600X işlemci kullanmaya başladım bir süredir sıcaklık değerlerini takip etmekteydim ve boşta 58-65 derece arası gidip geliyor fakat uzun süre oyun oynadığımda 83 dereceleri görüyorum anladığım kadarıyla stok fanı yeterli değilmiş maalesef. Aklımda sıvı soğutma almak var ve bu iki soğutma arasında kaldım fiyat olarak da aralarında şu an için 600 TL fark var ama MSI'da para iadesi / oyun / Steam kodu var yardımcı olursanız sevinirim.
Bu fiyat bandında daha iyi soğutucu önerilerinizi de bekliyorum.

Cooler Master Masterliquid ML240L v2.

MSI Mag corelıquıd 240R ARGB 240mm.


Hocam merhabalar,

Nedir son durumunuz aldınız mı soğutucu ?
 

Geri
Yukarı