AMD Ryzen 5600X OC değerleri

Rayzen 5.5600x işlemci kullanıyorum normal stabil kullanırken işlemci 4.3 ila 4.6 arasında çalışıyor ve genelde 38 ila 42 derecede kullanıyorum 360 sıvı soğutma var tabi normalde bu işlemci stabil durumda yani Windows kullanımında 3.5 3.6 aralarında olması gerekmez mi ben oc yapmıyorum bu arada anakart rog strix b550f wifi Ram 16x2 32gb 3600mhz 16 CL gskil neo
Efektif saatin 300-800 Mhz arasidir HWinfo ile bakabilirsin.

Yaptığınız bütün ayarları yazar mısınız bende düşük skor alıyorum.
Dostum boşver hiçbir şekilde frekans yükseltme. Ben de hep hız aşırmanın böyle basit uygulamalar ile yapıldığını düşünürdüm, ama bu tür şeyler biraz farklılaşmış durumda. Eskiden olduğu gibi değil. Çünkü bir şeyleri ne kadar doğru yaparsan yap bu şekilde yapıldığı zaman yüksek FPS oyunlarda etkisi aksine kötü oluyor. Yapman gereken şey çok basit. Hız aşırma yapmadan kullandığın işlemci için BIOS üzerinden tüm tasarruf ayarlarını gözden geçireceksin, ve Windows işletim üzerinde de bu konuda bir şeyler ayarlanması gerek. Böylece oynadığın oyunlar daha tutarlı, daha akıcı, 0 drop yaşayarak oynarsın. Bu skor farkları emin ol pratik anlamda aksine olumsuz şeyler yaşatıyor. Evet işlemcinin gücü artıyor, ama çalışma modu sapıtıyor. Ki 5600X modelin hız aşırma potansiyeli yok denilecek kadar az.

Dostum boş ver hiçbir şekilde frekans yükseltme. Ben de hep hız aşırmanın böyle basit uygulamalar ile yapıldığını düşünürdüm, ama bu tür şeyler biraz farklılaşmış durumda. Eskiden olduğu gibi değil. Çünkü bir şeyleri ne kadar doğru yaparsan yap bu şekilde yapıldığı zaman yüksek FPS oyunlarda etkisi aksine kötü oluyor. Yapman gereken şey çok basit. Hız aşırma yapmadan kullandığın işlemci için BIOS üzerinden tüm tasarruf ayarlarını gözden geçireceksin, ve Windows işletim üzerinde de bu konuda bir şeyler ayarlanması gerek. Böylece oynadığın oyunlar daha tutarlı, daha akıcı, 0 drop yaşayarak oynarsın. Bu skor farkları emin ol pratik anlamda aksine olumsuz şeyler yaşatıyor. Evet işlemcinin gücü artıyor, ama çalışma modu sapıtıyor. Ki 5600X modelin hız aşırma potansiyeli yok denilecek.

Dostum boş ver hiçbir şekilde frekans yükseltme. Ben de hep hız aşırmanın böyle basit uygulamalar ile yapıldığını düşünürdüm, ama bu tür şeyler biraz farklılaşmış durumda. Eskiden olduğu gibi değil. Çünkü bir şeyleri ne kadar doğru yaparsan yap bu şekilde yapıldığı zaman yüksek FPS oyunlarda etkisi aksine kötü oluyor. Yapman gereken şey çok basit. Hız aşırma yapmadan kullandığın işlemci için BIOS üzerinden tüm tasarruf ayarlarını gözden geçireceksin, ve Windows işletim üzerinde de bu konuda bir şeyler ayarlanması gerek. Böylece oynadığın oyunlar daha tutarlı, daha akıcı, 0 drop yaşayarak oynarsın. Bu skor farkları emin ol pratik anlamda aksine olumsuz şeyler yaşatıyor. Evet işlemcinin gücü artıyor, ama çalışma modu sapıtıyor. Ki 5600X modelin hız aşırma potansiyeli yok denilecek kadar az.

Droptan çok şikayetçiyim arada bir darboğaza giriyor sistem çok az da olsa bu da can sıkıyor PUBG ağırlıklı oynuyorum bir sürü ayar denedim ne yaptıysam çözemedim drop işini.

ben cekirdek voltaji 1.3 den 1.280 e cekiyorum pbo kapatip load line calibrationu high yapiyorum ve frekansi 4.75 e cekiyorum normalde 65 lerde gezen isilarim 60 lari gormuyor ve 5200 e 660 puanlari goruyorum. bence yonteminiz yanlis hem fazladan isi üretip hemde verim aldiğiniz soylenemez. isiniyor diye girmistim overclock isine artik pbo kullanmam cunku mausu tutarken bile etkisi oluyor pubgde stabil overclockta daha stabil sprey atiyorum

ben cekirdek voltaji 1.3 den 1.280 e cekiyorum pbo kapatip load line calibrationu high yapiyorum ve frekansi 4.75 e cekiyorum normalde 65 lerde gezen isilarim 60 lari gormuyor ve 5200 e 660 puanlari goruyorum. bence yonteminiz yanlis hem fazladan isi üretip hemde verim aldiğiniz soylenemez. isiniyor diye girmistim overclock isine artik pbo kullanmam cunku mausu tutarken bile etkisi oluyor pubgde stabil overclockta daha stabil sprey atiyorum
Daha detaylı paylaşırsanız , uygulaması kolay olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı