AMD Ryzen 5900X işlemci B450 MK II anakartta kullanılır mı?

ARSL4N

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an kullanmış olduğum sistemde AMD Ryzen 3500X, NVIDIA 3060 Ti ve ASUS Prime B450 mk II bulunuyor. 3 boyutlu programlarla çalıştığım için sistem güncellemesine gidiyorum. Ekran kartımı yeni aldım şimdi de işlemci almak istiyorum. Aklımdan 3900X, 5900X veya 5950 almak geçiyor. Anakartım bu işlemcilerle sorun yaşatır mı? ASUS'un sitesine baktığımda bu işlemcinin bunları desteklediğini görüyorum ancak ısınma, yanma veya tutarsızlık gibi problemler yaşar mıyım? Aksi taktirde B550 anakart almak durumunda kalacağım.

Teşekkürler.

Takılır, AM4 socket tipi bir işlemci, ama önerir miyiz? Kesinlikle hayır. B550 serisinden aşağısına takma, sam gibi performans arttıran özellikler yok, ayrıca PCI ex 4.0 destekleyen de bir anakarta geçersen performansına katkıda bulunursun, keza gen 4 M.2 SSD desteği de bulunmuyor o anakartta, 3D modelleme ile uğraşıyorsun bunlar çok gerekli.

Kesinlikle anakart yükseltmesine git, o işlemciye o anakart cidden olmamalı.

Anakart tavsiyem.

Kullanılır mı, kullanılır. Ama tam yükte özellikle anakartın can çekişme seslerini duyabilirsiniz. Kısacası tavsiye etmem.
Takılır, AM4 socket tipi bir işlemci, ama önerir miyiz? Kesinlikle hayır. B550 serisinden aşağısına takma, sam gibi performans arttıran özellikler yok, ayrıca PCI ex 4.0 destekleyen de bir anakarta geçersen performansına katkıda bulunursun, keza gen 4 M.2 SSD desteği de bulunmuyor o anakartta, 3D modelleme ile uğraşıyorsun bunlar çok gerekli.

Kesinlikle anakart yükseltmesine git, o işlemciye o anakart cidden olmamalı.

Anakart tavsiyem.
Aynı fiyata çok daha üstün bir anakart var, güzel bir anakarttır kendisi.

5000 serisine yatırım yapmak yerine AM5 7700X işlemci veya 13. nesil daha mantıklı olacaktır ayrıca B450 ile 5900X ile sanallaştırma işleri için kullanmış biri olarak hiçbir problem yaşamadım tabii siz bilirsiniz.

Problem yaşamaman daha iyisini kullanmayacağın anlamına gelmiyor dostum, @picl raknhocam ve benim önerdiğim anakartlar OC konusunda sana daha özgür ve daha güvenli bir ortam sunmalarının yanı sıra yeni nesil daha hızlı soket tiplerini de kullanmanı sağlıyor.

Problem yaşamaman daha iyisini kullanmayacağın anlamına gelmiyor dostum, @picl raknhocam ve benim önerdiğim anakartlar OC konusunda sana daha özgür ve daha güvenli bir ortam sunmalarının yanı sıra yeni nesil daha hızlı soket tiplerini de kullanmanı sağlıyor.

Biliyorum hocam ama eğer anakart da alırsa Full yenilemiş oluyor almışken AM5 alması çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum B550 R9 fiyatına B650 7700X alınabilir çok daha uzun ömürlü ve daha performanslı olur.

Kullanılır mı, kullanılır. Ama tam yükte özellikle anakartın can çekişme seslerini duyabilirsiniz. Kısacası tavsiye etmem.

Aynı fiyata çok daha üstün bir anakart var, güzel bir anakarttır kendisi.

Teşekkür ederim, tahmin ettiğim gibi almak zorunda kalacağım maalesef :). Ama attığınız anakart çok iyiymiş. N11 de OC versiyonunu buldum 5100 MHz. Linkte ürün mevcut. Hangisini tercih edersiniz. Asus ROG Strix B550-F Gaming AMD B550 5100 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri

Teşekkür ederim, tahmin ettiğim gibi almak zorunda kalacağım maalesef :). Ama attığınız anakart çok iyiymiş. N11 de OC versiyonunu buldum 5100 MHz. Linkte ürün mevcut. Hangisini tercih edersiniz. Asus ROG Strix B550-F Gaming AMD B550 5100 MHz (OC) DDR4 Soket AM4 ATX Anakart Fiyatları ve Özellikleri
İkisi de aynı sadece farklı isim girilmiş, ara sıra oluyor. Eğer kısa vadede bütçeniz yoksa yine kullanılabilir fakat pek sağlıklı değil. Anakartta veya işlemcide bozulma, yanma vs. olma ihtimali çok çok düşük.

İkisi de aynı sadece farklı isim girilmiş, ara sıra oluyor. Eğer kısa vadede bütçeniz yoksa yine kullanılabilir fakat pek sağlıklı değil. Anakartta veya işlemcide bozulma, yanma vs. olma ihtimali çok çok düşük.

Yok yok haklısınız anakart siparişini verdim bile :D. İşlemci hakkında da fikrinizi almak isterim. Tabii bu konu başlığında sadece anakart konuşmak zorundaysak bilmiyorum. Bahsettiğim gibi seçeneklerim arasında 3900X, 5900X ve 5950X var. 3900X ve 5900X arasındaki fiyat farkı da performans farkı da az görünüyor ama 5950X 4000 TL yüksek fiyat olarak. Tabii 4 çekirdek farkı da var. Bu fiyat farkına değer mi bilemedim açıkçası.

Yok yok haklısınız anakart siparişini verdim bile :D. İşlemci hakkında da fikrinizi almak isterim. Tabii bu konu başlığında sadece anakart konuşmak zorundaysak bilmiyorum. Bahsettiğim gibi seçeneklerim arasında 3900X, 5900X ve 5950X var. 3900X ve 5900X arasındaki fiyat farkı da performans farkı da az görünüyor ama 5950X 4000 TL yüksek fiyat olarak. Tabii 4 çekirdek farkı da var. Bu fiyat farkına değer mi bilemedim açıkçası.
Ne için kullanacağınıza bağlı olarak değişir böyle durumlar, 3 boyutlu programlar çoklu çekirdek kullanımına önem veriyor sanırsam. Tabii onu siz daha iyi bilirsiniz :D Eğer tekli çekirdek önemliyse, 5900X daha iyi olur. Eğer çoklu çekirdek gerekliyse 5950X en iyi tercihiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı