AMD Ryzen 5900X işlemci B450 MK II anakartta kullanılır mı?

Ne için kullanacağınıza bağlı olarak değişir böyle durumlar, 3 boyutlu programlar çoklu çekirdek kullanımına önem veriyor sanırsam. Tabii onu siz daha iyi bilirsiniz :D eğer tekli çekirdek önemliyse, 5900X daha iyi olur. Eğer çoklu çekirdek gerekliyse 5950X en iyi tercihiniz.

6 çekirdekten 12 çekirdeğe geçmek bile büyük fark yaratacak diye düşünüyorum. 4 bin liraya RAM takviyesi yapabilirim belki. Üstteki arkadaşın dediği gibi AM5 bir sistem ileride kurarsam elde edeceğim gelirle. O zaman daha yüksek çekirdekli bir işlemci tercih etmeliyim sanki. 32 GB RAM var ancak 2400 MHz. 4 tane 8 GB'lık 32 RAM alabilir veya şimdiden daha yüksek Hertz'li 2x16 GB RAM alabilirim ileriye dönük olması için. Tabii sadece Hertz için yeni RAM alınmalı mi o da ayrı bir tartışma konusu da. Kısacası iyi bir fiyat denklemi kurmam lazım 😅😅.

6 çekirdekten 12 çekirdeğe geçmek bile büyük fark yaratacak diye düşünüyorum. 4 bin liraya RAM takviyesi yapabilirim belki. Üstteki arkadaşın dediği gibi AM5 bir sistem ileride kurarsam elde edeceğim gelirle. O zaman daha yüksek çekirdekli bir işlemci tercih etmeliyim sanki. 32 GB RAM var ancak 2400 MHz. 4 tane 8 GB'lık 32 RAM alabilir veya şimdiden daha yüksek Hertz'li 2x16 GB RAM alabilirim ileriye dönük olması için. Tabii sadece Hertz için yeni RAM alınmalı mi o da ayrı bir tartışma konusu da. Kısacası iyi bir fiyat denklemi kurmam lazım 😅😅.
Eh, bütçenize ve amacınıza göre işlemci ayarlamasını siz yapacaksınız artık :D Programların davranışlarına çok hakim olmadığım için pek bir yorum yapamıyorum bu konuda.
Ek olarak yine bütçenize göre RAM'leri değiştirmenize şimdilik gerek yok. 2400MHz bellekler işlemcinin performansını büyük bir ölçüde törpüleyecektir. Eğer RAM alırsanız, 2x16 olacak şekilde almanız daha iyi olacaktır.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Yeni ürünler geldikten sonra eskilerini satıp bir fiyat dengesi yapmaya çalışacağım. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı