Ortalama 5000TL civarında bir sistem toplamak istiyorum. 3Dmax'de Vray render motorunu kullanarak iç ve dış mekan çizimleri yapıyorum. Bu güne kadar hep Intel işlemcili PC'ler kullandım. Şuan fiyat performans değerlendirmelerine bakarak Ryzen 7 1800X işlemciye yakınım özellikle gerçek 8 çekirdek 16 iş parçacığı olması render performansı açısından beni ilgilendiriyor.
Aramızda bu işlemci ile görselleme renderi alan arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Yani işim için bu işlemci kullanılır mı? Yoksa sadece oyun odaklı bir işlemcimidir bu? Sizce AMD işlemciye geçmeli miyim yoksa eşdeğer intel bir işlemci mi almalı?
Ama intelde fiyat 2 - 2,5 katı artıyor. Ne yapmalı?
Bu arada 5000TL bütcem var derken elimde MSI GTX1070 8 GB RAM bir ekran kartım var. Yani fiyata ekran kartı hariç. Sadece Ana Kart - RAM ve İşlemci olarak düşünün.
Teşekkürler...
Aramızda bu işlemci ile görselleme renderi alan arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Yani işim için bu işlemci kullanılır mı? Yoksa sadece oyun odaklı bir işlemcimidir bu? Sizce AMD işlemciye geçmeli miyim yoksa eşdeğer intel bir işlemci mi almalı?
Ama intelde fiyat 2 - 2,5 katı artıyor. Ne yapmalı?
Bu arada 5000TL bütcem var derken elimde MSI GTX1070 8 GB RAM bir ekran kartım var. Yani fiyata ekran kartı hariç. Sadece Ana Kart - RAM ve İşlemci olarak düşünün.
Teşekkürler...
Son düzenleyen: Moderatör: