AMD Ryzen 7 1800X - 3DsMax & Vray render performansı?

Sizce iş (render) odaklı bir PC de ryzen işlemcilerden sonra AMD mi? İntel mi?

• AMD Ryzen

Oy: 5 100,0%
  • İntel

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5

ndako

Kilopat
Ortalama 5000TL civarında bir sistem toplamak istiyorum. 3Dmax'de Vray render motorunu kullanarak iç ve dış mekan çizimleri yapıyorum. Bu güne kadar hep Intel işlemcili PC'ler kullandım. Şuan fiyat performans değerlendirmelerine bakarak Ryzen 7 1800X işlemciye yakınım özellikle gerçek 8 çekirdek 16 iş parçacığı olması render performansı açısından beni ilgilendiriyor.

Aramızda bu işlemci ile görselleme renderi alan arkadaşlar yada bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi? Yani işim için bu işlemci kullanılır mı? Yoksa sadece oyun odaklı bir işlemcimidir bu? Sizce AMD işlemciye geçmeli miyim yoksa eşdeğer intel bir işlemci mi almalı?
Ama intelde fiyat 2 - 2,5 katı artıyor. Ne yapmalı?

Bu arada 5000TL bütcem var derken elimde MSI GTX1070 8 GB RAM bir ekran kartım var. Yani fiyata ekran kartı hariç. Sadece Ana Kart - RAM ve İşlemci olarak düşünün.

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar sizin kaldığınız ikilemde kaldım şuan o yüzden konuyu biraz hortlatıcam 1800x aldınız mı? Aldıysanız Max+Vray performansı nedir bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Çok geç oldu sanırım ama yeniyim bu sitede. ben ryzen 1800 aldım. asus hero 6 ile birlikte. Kasım ayı içerisinde. Sıvı soğutma, ram, ssd m2 ile birlikte 5400tl'ye denk geldi. Aynı işlemci şu anda 2300 tl, ben 1800e almıştım. Render performansı gayet iyi. Ekranda 16 adet buket görmek insanı mutlu ediyor. 1gb eski bir ekran kartı kullanıyorum şu anda. viewport kısmında çok sıkıntılyım. çoğu zaman programı kapatıyor. 2. el bir ekran kartı bakıyorum ben de. Ama eğer ki halen daha almadıysan ryzen 1800 ün 3d performansı gayet güzel. render gayet akıcı ancak sıvı soğutma al çünkü ilerki zamanlarda oc yapınca ısı artıyor. bunun yanında 750V PS alırsan çok rahat çalışırsın. tıkanma olmaz. sistem önerisi:
- asus hero 6 x370 chipset
- corsair 16 gb(8+8) ram 3200 mhz
- ryzen 7 1800 x

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı