AMD Ryzen 7 1800X İşlemci İncelemesi

Yarınn haberlerde görürüz artık: İntel CEO'sundan Jim Keller'a suikast girişimi.:);)
İşin ciddi kısmında AMD hakikaten yaptı, çok güzel bir f/p oranı ve güçlü bir işlemci artık Broadwell-e platformu benim için bitmiştir.

4k testini niye tercih ettiniz? Gpu testi değil sonuçta 1080p'de işlemciye şöyle yük binseydi.
Eğer 1800x'in oyun testlerinde 6900k ile karşılaştırmasını başka videolardan da izlersen görürsün 1800x 1080p oyunda 6900k'nın biraz gerisinde 4k'da eşit veya ilerisinde.

4k'da GPU dar boğaz oluyor çünkü. İşlemcinin oyun performansına bakmak ve yük altında min FPS değerini görmek için 1080p'ye bakmak gerek. Benim gördüğüm Ryzen Broadwell-E'nin gerisinde kalmış oyunlarda. Bir kaç ay içerisinde çıkacak Skylake-X ile de mücadele edecek bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim şuana kadar izleyebildiğim en net inceleme bu. Gerisinde derken biraz mübalağa ediyorum tabi. Geçemiyor demek daha doğru olur. Zamanım fazla yok gamersnexus, computerbase ve overclockersclub incelemelerine daha bakamadım.

Hep yermeyelim tabi. İşlemcinin oyun dışında ki kabiliyetleri çok yüksek. X99 daha çok render odaklı olduğundan o platformu mahvediyor şuan çok rekabetçi. Ama bu forumdakiler gibi oyun oynayanlar için gereksiz bir hype.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı