AMD Ryzen 7 2700X Yüksek CPU Kullanımı

sefilprofil

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Bu bir sorun mu yoksa her şey yolunda mı açıkçası tam bilmiyorum.
Ekran kartını aslında çok fazla zorlamayacak bir oyun olan Dota 2 oyununu oynadığımda Görev Yöneticisinde CPU kullanımı 60% - 70% civarlarında iken GPU 30% civarlarında oluyor.

372389

Msi Afterburner ile baktığımda kullanım yüzdeleri normal gibi diyebilirim.

372388

Sistemde darboğaz olduğunu düşünmüyorum ve darboğazın var olup olmadığına da ikna olamıyorum bunu yeterince test edemedim.

Bu sistemi edit-kurgu işlemlerim için topladım ve Premiere Pro kullanırken de CPU kullanımım 70% - 80% iken GPU neredeyse sıfır çalışıyor.

Ryzen 7 2700X
RTX 2060
Msi X470 Gaming Plus
Corsair Vengeance Pro 32GB

Aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Sanırım oynadığınız oyunlar ve yaptığınız edit işlemleri daha çok CPU gerektiren işlemler. Mesela CS:GO oynuyorsanız onda da işlemciniz daha fazla çalışacaktır çünkü CPU gerektiren bir oyun. Tam olarak nedeni bu mudur bilmiyorum ama değilse de bilen arkadaşlar beni de aydınlatacaktır zaten. :)

İlk resimdeki dota2.exe işlemini genişletip tekrar resim atabilir misiniz? Çünkü bekleme ekranında 39 FPS almanız normal değil ve işlemci kullanımı yüzde 6 seviyesinde.

Son düzenleme:
MSI x470 anakartlarinda kronik bir sorun var hocam size onerim baska bir anakartla deneyin. BIOS guncel degilse o yuzden yapar. BIOS guncel ise anakart Ryzen CPU ve RAM uyumsuzlugu olma ihtimali olabilir. Bu sorun benim basimdada var. Ben anakarti garantiye yolladim. Umarim sorununuz basit ve kolaydir.

Merhaba arkadaşlar.

Bu bir sorun mu yoksa her şey yolunda mı açıkçası tam bilmiyorum.
Ekran kartını aslında çok fazla zorlamayacak bir oyun olan Dota 2 oyununu oynadığımda Görev Yöneticisinde CPU kullanımı 60% - 70% civarlarında iken GPU 30% civarlarında oluyor.

Eki Görüntüle 372389

Msi Afterburner ile baktığımda kullanım yüzdeleri normal gibi diyebilirim.

Eki Görüntüle 372388

Sistemde darboğaz olduğunu düşünmüyorum ve darboğazın var olup olmadığına da ikna olamıyorum bunu yeterince test edemedim.

Bu sistemi edit-kurgu işlemlerim için topladım ve Premiere Pro kullanırken de CPU kullanımım 70% - 80% iken GPU neredeyse sıfır çalışıyor.

Ryzen 7 2700X
RTX 2060
Msi X470 Gaming Plus
Corsair Vengeance Pro 32GB

Aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Ben şahsen görev yöneticisinin verilerinin tutarlı olduğunu düşünmüyorum. Msi afterburner değerlerine göre de gayet iyi zaten. Oyunu oynarken fps değerleriniz nasıl peki?

Ben şahsen görev yöneticisinin verilerinin tutarlı olduğunu düşünmüyorum. Msi afterburner değerlerine göre de gayet iyi zaten. Oyunu oynarken fps değerleriniz nasıl peki?

Dota 2 için 220 FPS dolaylarında.

Zaten oyun içi FPS de herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Şu an test olarak 30 dk bir oyun oynadım.
CPU sıcaklık derecesi 75 derecelere geldi.
Bu normal mi?
İlk resimdeki dota2.exe işlemini genişletip tekrar resim atabilir misiniz? Çünkü bekleme ekranında 39 FPS almanız normal değil ve işlemci kullanımı yüzde 6 seviyesinde.
372400

Dota 2 için 220 FPS dolaylarında.

Zaten oyun içi FPS de herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Şu an test olarak 30 dk bir oyun oynadım.
CPU sıcaklık derecesi 75 derecelere geldi.
Bu normal mi?

Eki Görüntüle 372400
Dediğim gibidir büyük ihtimalle. Zaten bir arıza olmadığı sürece o işlemcinin darboğaz yapması mümkün değil.

Görev Yöneticisi - Kaynak İzleyici (en alt kısımda) - CPU en sağda kullanımlar gözüküyor. Bu arada Görev Yöneticisi üzerinden CPU kullanım verisine çok takılma, genelde anlık kullanımı yüksek rakamlar ile gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı