AMD Ryzen 7 4800H vs Intel Core i7 10750H

Arkadaşlar mesele bir ürünün çok satılması onu iyi yapmaz. İkinci elde AMD makina satana kadar göbeğim çatlar. Ancak makina İNTEL oldumu i3 dahi olsa müşteri hazır.
Ayrıca fazlasıyla AMD ve İNTEL makina kullandım İNTEL farklılığını her zaman hissediyorsun.
Pentium 4'ler hem çok ısınır,32 bittir,pahalıdır. Bir intel fanı. Biz AMD fanı değiliz. Doğru olanı seçeriz. İntel 7 nm 8 çekirdek olsaydı alırdık. Ve ucuz olsa alırdık.
İşlemcin iyi değilse ekrankartı tek başına bir şey yapamaz.
Yinede RX 570 ile G5400 veya 3000G'nin darboğaz yapıp oyun oynatmasını değiştirmez.

İntel'in mobil kısımda tek avantajı Thunderbolt olacak gibi gözüküyor. Diğer kısımlarda AMD ezdi çünkü. 500 dolar fiyat farkı ile aynı performans. 500 dolara RTX 2070S alınabiliyor. TPD değerleri de ortada.

İNTEL fanı değilim. İsteyen AMD tercih edebilir. Ben aradaki farkı çok iyi gördüğüm için tecrübemi yazıyorum. Bazen internette yapılan işlemci değerlendirmeleri sizi aldatmasın kullanımda arada ki farkı bariz hissediyorsun. Gerçek kullanıcı değerlendirmelerini dikkate alarak ürün alınız. Para mevzusu ayrı bir konu bence AMD ile İNTEL aynı fiyat olsa AMD alan bulamazsın.

İNTEL fanı değilim. İsteyen AMD tercih edebilir. Ben aradaki farkı çok iyi gördüğüm için tecrübemi yazıyorum. Bazen internette yapılan işlemci değerlendirmeleri sizi aldatmasın kullanımda arada ki farkı bariz hissediyorsun. Gerçek kullanıcı değerlendirmelerini dikkate alarak ürün alınız. Para mevzusu ayrı bir konu bence AMD ile İNTEL aynı fiyat olsa AMD alan bulamazsın.
Siz tam bir İntel fanısınız. Fiyatları aynı aslında bakarsanız. Sadece İntelde bir alt seriyi alabiliyorsunuz aynı fiyata :) Muhtemelen bu bahsedilen 500 dolarlık fark ile İ7 dengi mobil AMD işlemciler İ5'li versiyonlarla aynı fiyata çıkacak. Bu durumu ultrabook kısmına çekersekte Vega grafik birimleri İntel'in kullandığı grafik yongalarından daha iyi.

Siz tam bir İntel fanısınız. Fiyatları aynı aslında bakarsanız. Sadece İntelde bir alt seriyi alabiliyorsunuz aynı fiyata :) Muhtemelen bu bahsedilen 500 dolarlık fark ile İ7 dengi mobil AMD işlemciler İ5'li versiyonlarla aynı fiyata çıkacak. Bu durumu ultrabook kısmına çekersekte Vega grafik birimleri İntel'in kullandığı grafik yongalarından daha iyi.
Sen paranı AMD'ye gömmeye devam edebilirsin. İNTEL alıp satarken her zaman kazandırır. Neden mi?Kullanıcı memnuniyeti denen bir şey var.
Bak sana bir AMD satıçısı tarifi yapayım. Çok az kullanıldı paraya ihtiyacım olmazsa satmam. Birde İNTEL satıcısı tarifi yapayım. Son fiyat pazarlık olmaz. Lütfen boş yapmayalım arkadaşlar ciddi olanlar yazsın.

Sen paranı AMD'ye gömmeye devam edebilirsin. İNTEL alıp satarken her zaman kazandırır. Neden mi?Kullanıcı memnuniyeti denen bir şey var.
Bak sana bir AMD satıçısı tarifi yapayım. Çok az kullanıldı paraya ihtiyacım olmazsa satmam. Birde İNTEL satıcısı tarifi yapayım. Son fiyat pazarlık olmaz. Lütfen boş yapmayalım arkadaşlar ciddi olanlar yazsın.
İnsanlar CPU veya Bilgisayar satın aldığında ilk olarak bunu nasıl satarım diye değil de performansını, kullanımını ve uzun ömürlülüğünü düşünüyor :) Ayrıca dedikleriniz aşırı derecede komik...

Hem İntel i5 9300H işlemcili Acer Nitro 5 laptopum hem de AMD Ryzen 5 3550H işlemcili ASUS TUF FX505DT laptopum var. Aralarında fark var mı evet ama öyle kağıt üstündeki gibi %15 farkları hissetmiyorum açıkçası.

İki bilgisayarımı da satışa koydum AMD işlemcili ASUS'a daha çok talip çıktı. Demem o ki bahsettiğiniz gibi işlemci markası farkına kimse bakmıyor üretici markası farkı daha baskın bu konuda.

Ha şunu da ekleyeyim belki Acer'e özgü birşeydir bu bilemiyorum ama çoğu kişi forumda bahsediyor. İntel ısı yükseldiği zaman hemen frekans düşümüne gidiyor ısıyı düşürebilmek için bu da performansı baya törpülüyor. AMD'li ASUS laptopumda böyle bir durumla hiç karşılaşmadım hep stabil performans alıyorum.

Intel işlemcili bilgisayarı da AMD işlemcili bilgisayarı da rahatlıkla satabilirsin. İnsanlar ihtiyacı olanına bakıyorlar. Fakat eğer AMD fiyat olarak Intel'den çok avantajlı ise insanlar tercihlerini artık daha fazla performans veren AMD işlemcili laptoplara veya bilgisayara yöneltecektir. Artık Intel yavaş yavaş gidiyor bunu inkar edemeyiz. AMD gibi yapmadığı sürece ise tahtını AMD'ye verecektir. Açıkca söylemek gerekirse bende Intel kullandım uzun yıllardır. Fakat artık AMD'ye geçmenin vakti gibi gözüküyor.

Hem İntel i5 9300H işlemcili Acer Nitro 5 laptopum hem de AMD Ryzen 5 3550H işlemcili ASUS TUF FX505DT laptopum var. Aralarında fark var mı evet ama öyle kağıt üstündeki gibi %15 farkları hissetmiyorum açıkçası.

İki bilgisayarımı da satışa koydum AMD işlemcili ASUS'a daha çok talip çıktı. Demem o ki bahsettiğiniz gibi işlemci markası farkına kimse bakmıyor üretici markası farkı daha baskın bu konuda.

Ha şunu da ekleyeyim belki Acer'e özgü birşeydir bu bilemiyorum ama çoğu kişi forumda bahsediyor. İntel ısı yükseldiği zaman hemen frekans düşümüne gidiyor ısıyı düşürebilmek için bu da performansı baya törpülüyor. AMD'li ASUS laptopumda böyle bir durumla hiç karşılaşmadım hep stabil performans alıyorum.
İstisnalar kaideleri bozmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı