Diğer AMD Ryzen 7 5700x3D 7099 TL

Sıfırdan en ucuz AM5+DDR5 sistem ile AM4+DDR4 sistem arasında 6000 TL fark var. Neden mantıksız olsun?

En ucuzu konuşmuyoruz burada 5700X3D'li AM4 sistemi konuşuyoruz. 7500F+16 GB RAM+A620 ile 5700X3D+A520+16 GB RAM hemen hemen aynı fiyatta iken 5700X3D tercih edilmemeli kesinlikle. AM4 sistemi olanlar için de mantıklı bulmuyorum ben gerçi 5700X3D ye geçmeyi. Kendi açımdan söyleyeyim 5600'den bu işlemciye geçsem kendi işlemcimi 2500-3000 arasına satsam 4000TL üste koymam gerekecek. Onun yerine anakart ve RAM'i de satıp AM5 geçmek daha mantıklı.

En ucuzu konuşmuyoruz burada 5700x3D'li AM4 sistemi konuşuyoruz. 7500F+16 GB RAM+A620 ile 5700x3D+A520+16 GB RAM hemen hemen aynı fiyatta iken 5700x3D tercih edilmemeli kesinlikle.

Zaten sistem yeni kuruluyorsa tabii ki AM5 daha mantıklı ona denilen bir şey yok. Ama zaten AM4 sistemde olan ve gidip anakartı çıkarıp onu satmakla falan uğraşmak istemeyen birisi için, rahatça geçebileceği şahane bir işlemci.

Toplu toplu cevap vermeyeceğim ama daha okuduğunuzu anlamada gerçekten ciddi sıkıntılarınız var.

Biri DDR3 demiş, biri DDR4 mü gericilik yazmış, biri günde 1 saat oturuyorum yazmış. Biri ev geçindirme yazmış.

Konu sahibi 7200 liralık DDR4 parça paylaştı.
DDR4 bir parçaya 2024'ten sonra yatırım yapmak ve yeni ürün almak evet GERİCİLİK.

Varsa elinde sonuna kadar kullan.

Bende de 5600 var Ryzen DDR4. Onu kullanirim gittiği yere kadar. 2014 yılı teknolojisine 7200 lira 2024 de hayatta vermem.
3D cache işlemci 2014 yılı teknolojisi mi? :D

Az bir para değil, çok bir para da değil. Eğer ev geçindirmeyi bu denli düşünen birileri varsa, bence 7.000TL'yi de bir işlemci için harcamaması gerektiğini düşünüyorum.

Yanlış anlamayın insanlar aylık 2-3 bin TL'ye sigaraya para verip, sonra şu pahalı bu pahalı, az para çok para muhabbetine giren insan sayısı fazla.

Belki konuşma tarzı bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmış olabilir ama bence arkadaş mantıklı bir gerekçe sunmuş.

Sigarayla işlemci kıyası yapmana mı şaşırayım insanlar sigara kullandığı için diğer ürünlere pahalı diyemez fikrine mi şaşırayım bilemedim sigara kullanan insan için temel bir ihtiyaçtır sen gidip bunu hobi olarak alacağı bir ürünle kıyaslarsan alay konusu olursun

Sigarayla işlemci kıyası yapmana mı şaşırayım insanlar sigara kullandığı için diğer ürünlere pahalı diyemez fikrine mi şaşırayım bilemedim sigara kullanan insan için temel bir ihtiyaçtır sen gidip bunu hobi olarak alacağı bir ürünle kıyaslarsan alay konusu olursun
Temel ihtiyaç? 😅 biraz daha yaşınız yetince ne demek istediklerimi anlarsınız.

Temel ihtiyaç? 😅 biraz daha yaşınız yetince ne demek istediklerimi anlarsınız.

İçmeyen birinin böyle düşünmesi normal ama empati yoksunuysan daha fazla konuşmama gerek yok şahsen ben de kullanmıyorum ama empati yapabiliyorum senin kafaya göre çoğu şey boş ihtiyaç ya herhangi bir şeyi tartışmamıza gerek yok makarnacı emmilerden farkın yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı