AMD Ryzen 7 6800H ve RTX 3060 LoL'de düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11
Dostum üstünden zaman geçti farkındayım fakat bendede G713RW-KH095 modeli var Asus Rog Strix'in. 3070Ti 6800H 1X16 DDR5 4800mhz donanıma sahip. Bende de sürekli böyle oluyordu. Gittim Ram taktırdım dual channel olsun diye belki düzelir diye ama hala düşük fpsler alıyorum. Sen sorunu çözebildin mi?
Maalesef çözüm bulamadım. Aksiyon anlarında maksimum 110-120 Fps alıyorum. RAM biraz daha boş olduğunda FPSnin arttığı gördüm ama siz denemişsiniz o zaman buda bir çözüm değil.
Hocam League Of Legends.exe dosyasını bulup sağ tıklayıp özellikler sekmesinden uyumluluğa tıklayın. Alt kısımda bulunan yüksek DPI ayarlarını değiştir sekmesinden yüksek DPI ölçeklendirmesini geçersiz kıl kutusunu işaretleyin ve ölçeklendirmeyide uygulama olarak ayarlayın.
Bir konuda gördüm bu şekilde çözmüşler.
Deneyip sonucu buraya yazarım ama zannetmiyorum bu ayarla alakalı olduğunu

Bende öylemiş zaten ona rağmen Fps düşük

Son düzenleme:
Maalesef çözüm bulamadım. Aksiyon anlarında maksimum 110-120 FPS alıyorum. RAM biraz daha boş olduğunda FPS'nin arttığı gördüm ama siz denemişsiniz o zaman bu da bir çözüm değil.

Deneyip sonucu buraya yazarım ama zannetmiyorum bu ayarla alakalı olduğunu.

Bende öylemiş zaten ona rağmen FPS düşük.

Hocam yaklaşık 3 ay olmuş ancak sormak istedim sorunu çözebildiniz mi herhangi bir değişiklik oldu mu?

Hocam yaklaşık 3 ay olmuş ancak sormak istedim sorunu çözebildiniz mi herhangi bir değişiklik oldu mu?

9 ay önce aldım yaklaşık PC'yi, aldığımdan beri problem devam ediyor servisi ilk aradığımdaki adam açıkçası yok driver kur yok şu ayar açık mı demekten başka bir işe yaramıyordu. Geçen günlerde aradığımda problemin DDR5 RAM olmasına rağmen işlemciden dolayı çift kanal kullanmadan gerçek performansı elde edemeyeceğimizi söyledi. 2-3 hafta sonra bilgisyara RAM takviyesini yapacağım sonuçları paylaşırım.

Marka model nedir peki hocam

9 ay önce aldım yaklaşık PC'yi, aldığımdan beri problem devam ediyor servisi ilk aradığımdaki adam açıkçası yok driver kur yok şu ayar açık mı demekten başka bir işe yaramıyordu. Geçen günlerde aradığımda problemin DDR5 RAM olmasına rağmen işlemciden dolayı çift kanal kullanmadan gerçek performansı elde edemeyeceğimizi söyledi. 2-3 hafta sonra bilgisyara RAM takviyesini yapacağım sonuçları paylaşırım.

Marka model nedir peki hocam.

Bende Acer Nitro AN515-46 laptop var Ryzen 7 6800H 1x16 GB DDR5 RAM işlemci tabanlı espor oyunlarında 120 FPS civarı alıyorum araştırıp belki çift kanal RAM yapmanın buna bir çözüm olabileceğini düşünyorum RAM takviyesi yaptıktan sonra beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Bende Acer Nitro AN515-46 laptop var Ryzen 7 6800H 1x16 GB DDR5 RAM işlemci tabanlı espor oyunlarında 120 FPS civarı alıyorum araştırıp belki çift kanal RAM yapmanın buna bir çözüm olabileceğini düşünyorum RAM takviyesi yaptıktan sonra beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

Ben de o modeli kullanıyorum hocam çift kanal RAM yapınca bilgilendiririm iyi sosyaller. Şu an Valorant'ta ortalama 180-200 CS'de 120-150 PUBG 100(stabil değil asla) ve arada FPS düşmesi oluyor.

Dostum merhaba. Bende de Asus Rog Strix 3070TI 6800H 16X1 DDR5 li laptop vardı. Çok düşük alıyordum. 2. Rami taktım ve açıkçası büyük artık olmadı. CS2 de 160 filan alıyordum. 4:3 1080P 8XMSAA kalanı en düşük ayarlarda. Çift kanal yapınca ortalaması 170 oldu. Teknik servise göndermiştim fakat sadece format atıp fanları temizlemişler. İçindeki sıvı metali bile değiştirme gereksinimi duymamışlar.

Dostum merhaba. Bende de ASUS ROG STRIX 3070 Ti 6800H 16x1 DDR5'li laptop vardı. Çok düşük alıyordum. 2. RAM'i taktım ve açıkçası büyük artık olmadı. CS2 de 160 filan alıyordum. 4:3 1080p 8xmsaa kalanı en düşük ayarlarda. Çift kanal yapınca ortalaması 170 oldu. Teknik servise göndermiştim fakat sadece format atıp fanları temizlemişler. İçindeki sıvı metali bile değiştirme gereksinimi duymamışlar.

Bilgiler için sağ olun CS2 de çift kanal RAM'in etkisi düşük diye biliyorum başka oyunlarda test yapma imkanınız oldu mu?

LoL'de de aynı şekil. Lanede 110 120 falan. Team fightlarda 70 civarına kadar düşüyor. Önceden 50'ye kadar düşüyordu. Valorant'ı da hatırlamıyorum ama pek etki etmemişti galiba.

Ekran çözünürlüğü kaç acaba 1050 olan PC'de bile o değerleri görmüyordum ben bırak 3060ı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı