AMD Ryzen 7 7800x3D sistem tavsiyesi

Teşekkürler hocam ilgi alakanız için. :)

@messinicocugu Hocam kurulumda bu üzerindeki Beyaz pedi çıkarmıyorlar ve macun sürmüyorlar. Bende mi böyle kurulum yapayım. Birde 3 adet fanı takarken yön farkı felan var mı ? Sitede inceleme konusuna denk gelemedim.

Fanların önü kasanın içine bakacak.

Arkadaşlar sistemi topladım kurdum. Formatta attım. Güncel bios da kurulu. Gel gör ki çok geç açılıyor. Bundan önce ki sistemimde 10 sny den kısa bi sürede açılıyordu neredeyse. Aynı ssd kullanıyorum. 970 evo plus. Bir yerde yanlış mı yaptım?

Arkadaşlar sistemi topladım kurdum. Formatta attım. Güncel bios da kurulu. Gel gör ki çok geç açılıyor. Bundan önce ki sistemimde 10 sny den kısa bi sürede açılıyordu neredeyse. Aynı ssd kullanıyorum. 970 evo plus. Bir yerde yanlış mı yaptım?

Ryzen 7000 serisi nedense geç açılıyor, aynı sorunu bende yaşıyorum. İleride düzeltilir.

Evet platform kaynaklı. MSI anakartlarda Memory Context restore tarzından bir ayar vardı onu enabled yapınca boot süresi yarıya düşebiliyor.
Sende de aynı problem mevcut hocam ? Tam ismini öğrenir misin deneyim olmazsa. Bide RAM hız artırma kısmından EXPO yı seçtim problem olur mu ?

Sende de aynı problem mevcut hocam ? Tam ismini öğrenir misin deneyim olmazsa. Bide RAM hız artırma kısmından EXPO yı seçtim problem olur mu ?
Evet bende de var Boot sürem 35-40 saniye civarı. Sürekli bilgisayarı aç kapa yapmadığım için videodaki ayarı ben yapmadım. Yapınca 20 saniye civarlarına düşürüyor. Ryzen 7000 serisi kullanan herkeste var galiba bu sorun. Son BIOS’larla daha iyi hale geldi 2-3 ay öncesi daha kötüydü 1.5 dakikada falan açılıyordu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Lady Hellbender Hocam kurulumu yaptım şuan sorunsuz çalışıyor. Şöyle bi sorum olacak. Herhangi birşey açarken veya kullanırken vs. fan sesi yükseliyor. Sonradan kendisi düşürüyor. Neden acaba? Bu arada sistemi sıfır topladım yeni kurdum. Birde görseldeki kabloların kapalı olanı anakartta taktım. Ucu açık olanı anakartta uygun bi yer bulup takamadım. Şuan boşta.

345257822_764774778468565_2022171738267275741_n.jpg

@Lady Hellbender hocam kurulumu yaptım, şu an sorunsuz çalışıyor. Şöyle bi' sorum olacak. Herhangi bir şey açarken veya kullanırken vs. fan sesi yükseliyor. Sonradan kendisi düşürüyor. Neden acaba? Bu arada sistemi sıfır topladım yeni kurdum. Bir de görseldeki kabloların kapalı olanı anakartta taktım. Ucu açık olanı anakartta uygun bi' yer bulup takamadım. Şu an boşta.

Eki Görüntüle 1768184
Bahsi geçen kablo, soğutucu başlığına ait bir seri bağlantısına sahip uzatmalı ARGB kablosu. Bu kablonun dişi girişini anakartınızda bulunan ARGB soketine takılır ancak başka bir ARGB özelliğine sahip bir aygıtınız varsa (örneğin ARGB fanlar veya ARGB Hub gibi.) soket işgali olmaması için erkek girişine takılır ve seri bağlantısı olacak şekilde kullanabilirsin. Eğer başka bir ARGB aygıtınız yoksa erkek girişi boşta kalabilir.

Fan hızı konusuna gelirsek, öncellikle soğutucu braketini ve başlığını iyi oturttuğunuzdan emin olun. Boşta sıcaklıklar genellikle 35 ila 45 olması gerek (Tabii istisnai durumlar da olabilir; ortam sıcaklığı, kasa içi hava sirkülasyonu, BIOS CPU ayarları/konfigürasyonları, kullanılan TDP, CPU'nun silikon kalitesi vs.). Teyit açısından, CPU stres testi esnasında soğutucu başlığını parmağını şöyle hafif bastırdığınızda 15-30 saniye içerisinde sıcaklık değişiyorsa, demek ki fanı iyi oturtmamış olabilirsin ki daha serin soğutmak için fan hızını arttıracaktır. Onun dışında BIOS üzerinden CPU fan hızları için kalibre edin.

Bahsi geçen kablo, soğutucu başlığına ait bir seri bağlantısına sahip uzatmalı ARGB kablosu. Bu kablonun dişi girişini anakartınızda bulunan ARGB soketine takılır ancak başka bir ARGB özelliğine sahip bir aygıtınız varsa (örneğin ARGB fanlar veya ARGB Hub gibi.) soket işgali olmaması için erkek girişine takılır ve seri bağlantısı olacak şekilde kullanabilirsin. Eğer başka bir ARGB aygıtınız yoksa erkek girişi boşta kalabilir.

Fan hızı konusuna gelirsek, öncellikle soğutucu braketini ve başlığını iyi oturttuğunuzdan emin olun. Boşta sıcaklıklar genellikle 35 ila 45 olması gerek (Tabii istisnai durumlar da olabilir; ortam sıcaklığı, kasa içi hava sirkülasyonu, BIOS CPU ayarları/konfigürasyonları, kullanılan TDP, CPU'nun silikon kalitesi vs.). Teyit açısından, CPU stres testi esnasında soğutucu başlığını parmağını şöyle hafif bastırdığınızda 15-30 saniye içerisinde sıcaklık değişiyorsa, demek ki fanı iyi oturtmamış olabilirsin ki daha serin soğutmak için fan hızını arttıracaktır. Onun dışında BIOS üzerinden CPU fan hızları için kalibre edin.
OCCT ve CPUID HWMonitor değerleri bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 12dd.png
    12dd.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 54
  • aaa.png
    aaa.png
    177,1 KB · Görüntüleme: 64

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı