Elektronik AMD Ryzen 7 9800x3D işlemci 23.600 TL

Sırf parekendeciler talep var diye zam yaptılar 7800x3D'yi 12.5 TL'den 18-19'a yüksettiler. Benim de acil ihtiyacım vardı anakart ve işlemciye toplam 30 bin vereceğime 18 bine 14900KF aldım. Bir çekilde undervolt yaparak çözeceğime inanıyorum. AMD baktı tek başına piyasada fiyatı arttırıyor. Bir zamanlarki Intel oldu AMD. Gerçekten yazık bu paralar verilmez işlemci ve anakart en fazla 15 bin olmalı görüşüm bu.

Keşke senin dediğin gibi olsa maalesef ülke batmış firmalarda enayi arıyor fiyat yükseltip çok iyi fiyat diye şişiriyorlar.

Sırf parekendeciler talep var diye zam yaptılar 7800x3D'yi 12.5 TL'den 18-19'a yüksettiler. Benim de acil ihtiyacım vardı anakart ve işlemciye toplam 30 bin vereceğime 18 bine 14900KF aldım. Bir çekilde undervolt yaparak çözeceğime inanıyorum. AMD baktı tek başına piyasada fiyatı arttırıyor. Bir zamanlarki Intel oldu AMD. Gerçekten yazık bu paralar verilmez işlemci ve anakart en fazla 15 bin olmalı görüşüm bu.

Siz de 9700X alsanız daha iyiydi. O işlemcinin derdi soğutma zaten.

Siz de 9700X alsanız daha iyiydi. O işlemcinin derdi soğutma zaten.

Anakartım Z790 yani Intel. Anakart + işlemci parası derken fiyat nereleri buluyor. Düzgün bir AM5 anakartları da ucuz değil Intel ile kafa kafaya. Kendi anakartımı satayım desem ikinci elde ucuz piyasası. Gerek yok devam et dedim kendi kendime iyi ki de öyle yapmışım şu an 5777GHz de oyunlarda 60 derecelerde maksimum 120 watt tüketiyor 14900kf. 9800x3D bile olsa aralarında en fazla 50-60 watt olur diye tahmin ediyorum. FPS olarak da çok fazla farkın olacağını düşünmüyorum çünkü 2K ultrada 4070 Ti Super ile oynuyorum onda da taş çatlasın 20-30 FPS ya fark eder ya da fark etmez diye düşünüyorum. Abartılan durum şu an yok. Ryzen işlemciye artık fiyatları kırdıkları zaman geçerim artık. Deli gibi para saçmaya gerek yok. Anakartın Intel ise devamke fiyatlar düşene kadar😅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı