AMD Ryzen İşlemci Soğutucuları Sızdırıldı!

AM3 soket soğutucuları malesef desteklemiyor ama AM4 soketler için kitler çıkacakmış.

Zor diye düşünüyorum. Bir haberde görmüştüm AM3 ile AM4 arasında uzunluk farkı falan oluşmuş. Bu yüzden desteklemeyebilir. Fakat tam emin değilim.

Umarım destekler Değilse İntel Kaby Lake ' e mahkum kalacağım.

Ek 1 dolar masraftan kaçmak için hepsine Wraith koymasınlar aferim AMD'ye. Bunlar adam olmayacak o kadar sene çalıtşılar ettiler yine tek çekirdek performansı beklenilen düzeyde değil, soğutucudan bile kısıyorlar öteki adım ürünün kutusu olmayacak buzdolabı poşetinde gelecek galiba... Adam olmaz bunlar.

Nereden biliyorsun 1 Dolar olduğunu. Intel, soğutucuyu da vermiyor artık. İşlemcilerin performans testleri yayınlanmadı ki performansları hakkında yorum yapıyorsun.

1 Dolar olduğu çok bariz AMD'den bahsediyoruz toptan alım yapıyor ve maliyet farkı bir kaç dolar ya vardır ya yoktur. İnternette sızan testlere bak, araştır burada araştırmadan boş konuşmam arkamda bir kaynak olmazsa mesaj yazmam.

Güvenilir kaynak olup olmadığı bilemeyiz. Technopat, Donanım Haber vs gibi yerlerde paylaşılınca anlarız. Senin bahsettiğin testleri de ben biliyorum. Video Cardz, Wccftech gibi sitelere düşen AMD Ryzen R7 1700X in sızan testleri. Fakat iyi görmemişsin herhalde sen sızan testlerde bile oldukça başarılı AMD Ryzen işlemciler. Biraz daha açıklayıcı olayım. 95 Watt güç tüketen Ryzen R7 1700X, 140 Watt tüketen i7 6800K yı bir çok testte geçiyor. i7 6800K nın 441 Dolardan satıldığını AMD Ryzen R7 1700X ise 389 Dolardan satışa çıkacağı belirtiliyor.

Ayrıca soğutucu konusunda AMD nin haklı olduğunu düşünüyorum. İşin maliyet kısmını sen veya bir başkası asla bilemez.

AMD fanboyluğu yapmanıza gerek yok objektif bakanlar soğutucunun çok extra bir maliyet olmadığını bilirler. 65 ve 95'lik diye soğutucu ayırmanın da mantığı yok gereksiz hareketler yapmışlar.

Testte geçmiş olabilir ben tek çekirdek diyorum adam benchmark diyor. Bu arada fanların etrafı ledli.

AMD'nin fanboyluğunu yapmıyorum. Ama senin düşünme mantığın çok saçma. Gel bir örnek vereyim sana.

Intel i3 7100 yada Intel G4560 gibi bir işlemciye sen gidip üst seviye bir soğutucu takar mısın ? AMD'nin durumunu öyle düşün. 65 Watt için ayrı, 95 Watt için ayrı soğutucu planlaması çok uygun oldu. Intel soğutucuları bile vermiyor. Sen gelip AMD'ye kutunun içinde çok üst düzey soğutucu vermesine sağmen laf atıyorsun. Amacın AMD'yi kötülemek senin.

İntel piyasayı domine ettiği için rahat isterse bim poşetiyle verir işlemciyi, soğutucuyu da vermez çünkü alıcısı var ve rakibi yok ben ne diyorum bu adamlar İntel'e rakip olmak istiyorsa önce kutu içeriğini düzgün versin ben AMD kullanıcısıyım ve verdikleri stok fan berbat ve 65W soğutucu verecekleri işlemciye de 95 koyarlarsa o işlemci hem daha serin çalışır hem de fan daha sessiz çalışır.

Senin kullandığın stok fan ile Ryzen'larda kullanılacak olan Wraith soğutucuları farklı. Tüm Ryzen işlemcilerde Wraith soğutucuları olacak. Fakat boyutları elden geçirilmiş olacak. Yani senin şuanda kullandığın soğutucu artık AMD'de yok. AMD, Wraith olarak güncelledi soğutucularını. Zaten resimde dikkat edersen çok da bir fark yok. 65 Watt için çapı 10 cs ise, 95 watt için çapı 12 cm diyebiliriz. Ayrıca bu daha büyük soğutucu olan High Performance ise AMD Ryzen işlemcilerinin sonunda "X" olan modellerde geleceği söyleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…