AMD Ryzen işlemciler hatalı mı?

Makaleler
1
Yer
Nevşehir Merkez
Arkadaşlar bu konuyla alakalı sıkıntılı olup çözen var ise yardımcı olabilir mi? Biraz araştırdım yabancı sitelerde de benim ile ilgili benzer sorun yaşayanlar var. işlemcim Ryzen 2600X her türlü stress testini sorunsuz atlatıyor hatta bilgisayar tüm parçaları, ama oyunlarda kitlenme oluyor, ekran kartı diye WattMan hatası alıyordum suçu ekran kartına attım ve yolladim. Ama işlemci arızası olduğunu yazanlar olmuş aynı her testi geçip oyunda kitlenmeler yaşamışlar hepsi Ryzen serisi işlemci. Şimdi Ryzen işlemci kullanıp böyle yaşayanlar var mi başka?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yasadim ve hala da yasiyorum. Oyunlarda anlik takilmalar ve saniyelik donmalar oluyor. Bu islemci Nvidia'nin RTX modelleri ile tam olarak uyumlu calismiyor cok sikintilar cikariyor. Herkez sikinti yok diyor ama ben asla inanmiyorum. Her test'i sikintisiz atlatiyor. Ryzen diger modellerini bilmiyorum. Ryzen 7 2700X islemcisi sorunlu oldugunu dusunuyorum.

İşlemci ile Wattman'in pek bir alakası yok.
Evet ekran kartı ile alakalı biliyorum. Ama şöyle düşündüm oyun oynarken bilgisayar kitleniyor işlemci yüzüne mesela ve reset ile açmak zorunda kalıyorum sonuçta ekran kartı kullanılırken bu hata başka bir parçadan olunca bu hata olabiliyormuş PSU gibi mesela.

Ben yasadim ve hala da yasiyorum. Oyunlarda anlik takilmalar ve saniyelik donmalar oluyor. Bu islemci Nvidia'nin RTX modelleri ile tam olarak uyumlu calismiyor cok sikintilar cikariyor. Herkez sikinti yok diyor ama ben asla inanmiyorum. Her test'i sikintisiz atlatiyor. Ryzen diger modellerini bilmiyorum. Ryzen 7 2700X islemcisi sorunlu oldugunu dusunuyorum.
Hocam oyunları oynarken yarım ekranda oynayıp bir yandan işlemci core Voltage değerini izleyip kontrol ettiniz mi ? Sistem de undervolt veya overclock var mı ? Bir de kaç GB ram kullanıyorsunuz ?

Hocam hiç öyle bir sorun yaşamıyorum 🤔. Ryzen 7 2700X ve RTX2060 kullanıyorum.

Sizinki anlık oluyormuş ben hiçbir işlem yapamıyorum hiçbirşey sadece tek çözüm reset. Işın garip tarafı işlemci servisi ile konuştum testleri bizim gibi yapıyorlar anladığım kadarı ile OCCT, Prime95 ile bunlardan zaten bütün parçalarım sorunsuz çıkıyor yada Aida64, MemTest86 herşeyden oyunda tak kitleniyor. Bende ekran kartı diye ekran kartını yolladım. Ryzenler ham işlemci olduğundan eski bir ekran kartı taktım 1gb lik geçen video(4k) açtım çekilmiş ekran döndü bilgisayar kapandı ama Ama fanlar dönüyor kafayı bir çevirsin CPU ışığı yanıyor dedim bu ekran kartı 1gb bu videoyu desteklemediğinden oldu heralde ama intel celeron ekran kartı olmayan bir bilgisayar açınca kafamda soru işaretleri oldu.
Wattman hatası
Ekran kartının çektiği yüksek güç sebebiyle PSU'dan,
İşletim sisteminde ki hatalı dosyalardan,
Driverlardan,
Yazılımsal olarak yanlış yapılmış ayarlardan
Vs.vs. konulardan kaynaklı oluyor genelde.
İşlemciyle alakası olmaz.
Hocam sıfır format, BIOS güncelleme, driverlar, ekran kartını sessiz mode bile çektim frekans düşürüyor yok bir fayda olmadı bence donanımsal, PSU konusunda ekran kartı Rx570 PSU zalman GLX700 700w 80+ fazlası ile yeteceğini düşünüyorum.
Ama Bu hatanın ben ekran kartından olabileceğini düşünürken yabancı sitelerde ve diğer yazısın olayı okursanız iyice işlemciden şüphe etmeye başladım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı