AMD Ryzen İşlemcilerin i7 6700K'yı Geçmesi

Gelsin de görürüz. RX 480'ini de övdüler baya 980 Ti performansı verecek diyenler oldu. Yine aynı olaylar burada da dönmeye başladı. Bu arada RX 480'ini kötülemiyorum gayet güzel F/P kartı ama 980 Ti performansı verecek diyenlere sinir oldum.

Gelsin de görürüz. RX 480'ini de övdüler baya 980 Ti performansı falana verecek diyenler oldu. Yine aynı olaylar burada da dönmeye başladı. Bu arada RX 480'ini kötülemiyorum gayet güzel F/P kartı ama 980 Ti performansı verecek diyenlere sinir oldum.
2 sene öncesinin 970'ini geçti. Bir ara ciddi ciddi üzülmüştüm RX 480'i almadığım için. Ama şuan zerre pişmanlık duymuyorum.

Yani Nvidia önceki neslin en iyisini geçmeyi hedeflemişken AMD'nin sadece Nm düşürmesi bende hayal kırıklığına neden oldu.

2 sene öncesinin 970'ini geçti. Bir ara ciddi ciddi üzülmüştüm RX 480'i almadığım için. Ama şuan zerre pişmanlık duymuyorum.

Yani Nvidia önceki neslin en iyisini geçmeyi hedeflemişken AMD'nin sadece Nm düşürmesi bende hayal kırıklığına neden oldu.
Yani üzülmenize gerek zaten kartınız halen daha güçlü. :) Zaten yeni kartlar performanstan ziyade daha az güç tüketmesi ve görüntü çıkışların yenilenmesi gibi avantajları oldu. :)

@SideWinder hocam bu arada BF1'iniz var mı? :)

AMD RX480'i çıkartırken önceki neslin en iyisini geçeceğiz de demedi, tek kart ile 1080'i geçeceğiz de demedi. Ki daha serinin iyileri gelmedi. AMD en yükseğe oynamadı. Ve bence en mantıklısını yaptı. Hep derim, RX480 o fiyata gelmeseydi GTX1060 çok daha pahalı olabilirdi. Ancak GTX970'ten daha iyi bir kart olmasına karşın 1060 biraz daha ucuz. Çünkü bir rakibi var. 1050 ve 1050 Ti da öyle.
Beklentiler yüksek. Çünkü AMD daha önceden de yaptı. Bunun üzerine yazılmış mesajlar mevcut forumda. Bizimkisi bir ümit tabiki. Aşırıya kaçmamak gerek. 150$ ile 6700K'yı yakalayabilmesi çok uçuk bir hayal. Ancak 150$ ile i5 6500 civarı bir performans bekliyorum ben şahsen. Ki dediğim gibi, AMD belirli bir fiyat farkı koymaz ise, kurtuluşu çok zor.
Ki fiyat farkı koyması Intel alanlara da AMD alanlara da yarar. Cevap vermek için fiyatları elbet aşağı çekecektir Intel de.
Umarım iddia ettiklerini gerçekleştirebilirler.

GTX 980 Ti'yi geçecek gibi saçma sapan şeyleri söyleyenler zerre donanımla alakası olmayan boş insanların attığı bir yalandır. RX 480 çıktığında rakibi GTX 980'di. DX 11 oyunlarda GTX 980'i geçemeyebiliyor fakat DX 12'de çok daha başarılı. Kaldı ki GTX 1060'ta bir ümitle çıktı şöyle böyle diye fakat RX 480 şu anda çok daha avantajlı GTX 1060'a göre yani RX 480 görevini yerine getirdi yeterince. Zen ise tamamen yeni bir mimari. En büyük umudum FX 57 gibi bir şaheserin yaratıcısı Jim Keller tarafından yapılması. Hem tekil hem çoklu çekirdek performansında büyük bir artış bekliyorum.

Saçma sapan insanların dediklerine inanmak yerine araştırma yapılsaydı RX 480 bu kadar abartılmazdı, AMD önceki serilere göre başarılı olsada nm düşüşü hariç bir başarıya imza atmadı. Rakibinden daha düşük nm'ye sahip iken daha fazla güç tüketimi var kimse boşuna şişirmesin Polaris'i. Ryzen umarım bu kadar kötü olmaz ama adamların kafası sanırım çalışmıyor, pinleri anakarta almaları gerektiğini ve tek çekirdek performansının daha önemli olduğunu bir türlü anlayamadılar.

Ryzen için söylenen overclock performansının bariz etkisi olacağı şeklinde öyleki işlemci soğutucunun işlemciye etkisi intel işlemcilere etkisinden daha fazla olduğu söyleniyor. Ryzen tepe işlemcinin tanıtımdaki işlemci overclock edilmemiş haldeyken bile i7 6900K'dan daha performanslıydı yani demem o ki Ryzen alacakların aynı zamanda iyi bir soğutucuyla işlemcinin saf performansını katlaması işten bile değildir. Gelelim Vega GPU'ya şu an piyasa 1070/1080 kalmış görülebilir yalnız 1080Ti hazırken niye çıkarmadıkları AMD tepe GPU HBM bellekli RX490/495 kartların çıkmasını beklediği içindir. Nvidia 1080Ti ile son sözü söylemek istiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı