AMD Ryzen İşlemcilerin i7 6700K'yı Geçmesi

Ryzen için söylenen overclock performansının bariz etkisi olacağı şeklinde öyleki işlemci soğutucunun işlemciye etkisi intel işlemcilere etkisinden daha fazla olduğu söyleniyor. Ryzen tepe işlemcinin tanıtımdaki işlemci overclock edilmemiş haldeyken bile i7 6900K'dan daha performanslıydı yani demem o ki Ryzen alacakların aynı zamanda iyi bir soğutucuyla işlemcinin saf performansını katlaması işten bile değildir. Gelelim Vega GPU'ya şu an piyasa 1070/1080 kalmış görülebilir yalnız 1080Ti hazırken niye çıkarmadıkları AMD tepe GPU HBM bellekli RX490/495 kartların çıkmasını beklediği içindir. Nvidia 1080Ti ile son sözü söylemek istiyor.
Merhaba , AMD RYZEN Tanıtım lansmanında tanıtılan ve İ7 6900K'ı geçen modeli ortalama vergiler ile birlikte 2.000 TL civarlarında olacak değilmi ? , Youtube üzerinden Donanımcı Baba ile iletişime geçtimde bana 2.000TL dedi .

Merhaba , AMD RYZEN Tanıtım lansmanında tanıtılan ve İ7 6900K'ı geçen modeli ortalama vergiler ile birlikte 2.000 TL civarlarında olacak değilmi ? , Youtube üzerinden Donanımcı Baba ile iletişime geçtimde bana 2.000TL dedi .
500 dolar olarak fiyatı çıkacak diye bir duyum aldım. O zamanki kur ne olur bilemiyorum ama o civara denk geliyor.

İ7 6700K değerindeki işlemci 300 dolar olacak diye okudum yabancı forumlarda.

Tabi bunlar duyum, ne kadar doğru çıkar bilemiyorum.

500 dolar olarak fiyatı çıkacak diye bir duyum aldım. O zamanki kur ne olur bilemiyorum ama o civara denk geliyor.

İ7 6700K değerindeki işlemci 300 dolar olacak diye okudum yabancı forumlarda.

Tabi bunlar duyum, ne kadar doğru çıkar bilemiyorum.
300 dolarlık işlemci 1200 TL falan demek. i7 6700k'dan çok da farklı değil fiyatı. Zaten daha yüksek performans vermesi önemli. Aynı fiyata daha iyi performans demek tercih edilmesi demek. Bakalım görelim.

2 sene öncesinin 970'ini geçti. Bir ara ciddi ciddi üzülmüştüm RX 480'i almadığım için. Ama şuan zerre pişmanlık duymuyorum.

Yani Nvidia önceki neslin en iyisini geçmeyi hedeflemişken AMD'nin sadece Nm düşürmesi bende hayal kırıklığına neden oldu.
Bu mantığı, pardon mantıksızlığı anlamıyorum. AMD Rx 480'i 2000-3000 liradan mı çıkardı da Gtx 1080 ile kıyaslanıyor. Sizin bu yaptığınız haksız rekabetten ileri gitmez. Rx 480'de 8 sayısı var diye 1080 le kıyaslıyorsunuz sanırım. Rx 480 rakibi olan 1060 la aynı performansı verip daha ucuzdur. Yani sizin gibi Rx 480'i gidip 1080 ile kıyaslamadığım için özür dilerim. Ha siz sormadan AMD'nin neden daha güçlü GPU çıkarmadığını da söyliyim. Tabiki de Ryzen işlemciler ile birlikte satılması için. Tabikide AMD'nin Nvidia'dan daha üstün olduğunu söylemiyorum. Ama sizin gibi 1100 liralık kartı 3200 liralık kartla karşılaştırma komedisine de girmiyorum. Ayrıca kullanıcıların yorumları AMD'nin resmi açıklaması gibi gösterilmemeli. AMD hiç bir zaman Rx 480 1080'i geçecek demedi. Yada Ryzen'in giriş seviyesi İ7 6700K'yı geçecek de demedi. Anca 200-250 lira daha ucuza aynı performansı verebilir o kadar. Bu arada sadece nm'si düştü dediğin kartın bir zahmet testlerini izlersen iyi olur çünkü onlarca yanlış video izlemediysem eğer, sıcaklık sorunlarını kökünden çözmüş, enerji tasarrufu yüksek bir kart görüyorum. Sahi Kabylake ile ne çok yenilik getiriyor değil mi İntel ?

Yorumları tek tek okudum. Intel fanboyları yanıyor bakıyorum. 480 1080 e rakipmiş te fiyasko ile sonuçlanmış da. Hangi AMD kaynağı biz 1080'e rakip olarak 480'i ürettik dedi? Nerden okudunuz? 1300 liralık kartı 3500 liralık kart ile karşılaştırıp fiyasko dediniz? Yaşınız gereği birşey bilmediğiniz doğrudur. AMD bu sektörün YARATICISIDIR. Amd ye ödediğiniz paraya göre performans alırsınız sizi yarı yolda bırakmaz. Eksi yanı ise güç tüketimi fazladır ve ısınır. Ki bunu çözmek biraz zeka gerektirir. Amd piyasayı son 10 yılda yaptığı hatalar ile kaybetmiştir doğru. Intel gibi nano mimariye yatırım yapıp piyasanın monopol hale gelmesini engelleyecek stratejileri olsa şimdi intel bu hale gelemezdi. Ama unutmayın. AMD ilkleri getiren ve fiyatı her zaman kullanıcısına göre belirleyen şirkettir. 4 yıldır zen mimarisi üzerinde çalışılıyor yapılan yatırımın haddi hesabı yok. "İ7 6700k yı geçeceğini sanmıyorum" vallaha mı ? Geleceği mi görüyorsun kardeş? 4 maç ver de yolumuzu bulalım o zaman lütfen.

Bu mantığı, pardon mantıksızlığı anlamıyorum. AMD Rx 480'i 2000-3000 liradan mı çıkardı da Gtx 1080 ile kıyaslanıyor. Sizin bu yaptığınız haksız rekabetten ileri gitmez. Rx 480'de 8 sayısı var diye 1080 le kıyaslıyorsunuz sanırım. Rx 480 rakibi olan 1060 la aynı performansı verip daha ucuzdur. Yani sizin gibi Rx 480'i gidip 1080 ile kıyaslamadığım için özür dilerim. Ha siz sormadan AMD'nin neden daha güçlü GPU çıkarmadığını da söyliyim. Tabiki de Ryzen işlemciler ile birlikte satılması için. Tabikide AMD'nin Nvidia'dan daha üstün olduğunu söylemiyorum. Ama sizin gibi 1100 liralık kartı 3200 liralık kartla karşılaştırma komedisine de girmiyorum. Ayrıca kullanıcıların yorumları AMD'nin resmi açıklaması gibi gösterilmemeli. AMD hiç bir zaman Rx 480 1080'i geçecek demedi. Yada Ryzen'in giriş seviyesi İ7 6700K'yı geçecek de demedi. Anca 200-250 lira daha ucuza aynı performansı verebilir o kadar. Bu arada sadece nm'si düştü dediğin kartın bir zahmet testlerini izlersen iyi olur çünkü onlarca yanlış video izlemediysem eğer, sıcaklık sorunlarını kökünden çözmüş, enerji tasarrufu yüksek bir kart görüyorum. Sahi Kabylake ile ne çok yenilik getiriyor değil mi İntel ?
Kardeşim sakin ol, meseleyi yanlış anlamışsın. Arkadaş "Nvidia önceki neslin en iyisini geçmeyi hedeflemişken AMD'nin sadece Nm düşürmesi bende hayal kırıklığına neden oldu." derken GTX 1080 ile RX 480'i kıyaslamıyor, AMD'nin üst seviye kart çıkartmamasının hayal kırıklığı olduğunu söylüyor. :)

Bize hater derler fanboy derler ama şu anda fanboyluk yapanlar körü körüne AMD'yi savunanlardır. Sanki AMD'de hisseleriniz var babanızın şirketiymiş gibi savunmayın objektif bakın. Nvidia hem teknoloji hem de hamleler açısından şuan için bir adım daha önde. Niye bir adım önde ? Onuda açıklayayım yoksa yine fanboy oluruz, RX serisi geldiğinde Nvidia henüz kartlarını açmamıştı ve köşeye sıkışmış gibi görünüyordu ancak AMD kartları tedarik edene kadar Nvidia işi çoktan bitirip piyasaya hakim oldu, eğer ki AMD o kartları erkenden piyasaya sürebilseydi şuanda bunları konuşur olmazdık ve Ryzen'e hepimiz bir umut ışığı olarak bakardık. AMD senelerdir kullanıcısını salak yerine koyuyor, her yeni nesil kartında aynı mimariyi kullandılar ve yeni özellik gibi tanıttılar, buda onlara olan güvenimizi kırıyor.

Bence Ryzen, sadece üst seviye kullanıcıları memnun edecek. 4 çekirdekli i7 7700K'nın karşısına 8 çekirdekli işlemci koyacaksa tabi ki. RX 480'i çok abartan AMD değildi zaten. Abartanlar AMD sevenlerdi hep. Ben her ne kadar AMD'yi seviyor olsamda birçok yönden beklentileri boşa çıkarmayı başardı. Yazılım haricinde tabi ki.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı