AMD Ryzen İşlemcinizin Ömrü Daha Hızlı Kısalıyor Olabilir

1591885139944.png

Endişelenmeye gerek yok değerler konusunda. AMD, PBO'yla bile elektron göçünün olmayacağını söylüyor. En kötü ihtimalle de 3 yıldan sonra 25 MHz'lik bir kayıp olabileceği söyleniyor/tahmin ediliyor. Şunu da bırakayım:
1591886158331.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yük altında bakmalısınız. Asus, Asrock ve Bıostar anakartlarda deneyen oldu mu?

Teste sokma kısmını atlamışım. Cinebench 20 testine girince en düşük %102.4 ve en yüksek 105.8 değerini gördüm. Boştayken neden yüksek bilginiz var mı?

CPU Power Deviation, sapma. Yani olması gerekenden az veya fazla olması. Yani yük altında %100 olmalı. Boştayken enerji çekmediği için herhalde sapma artıyor. Eğer fazla enerji çekerse de %100'ün altına düşüyor.
Bu benim kendi yorumum. İlk defa duyduğum için araştırma yapmadım henüz. @Savia güzel bir açıklama yapmış.

CPU Power Deviation, sapma. Yani olması gerekenden az veya fazla olması. Yani yük altında %100 olmalı. Boştayken enerji çekmediği için herhalde sapma artıyor. Eğer fazla enerji çekerse de %100'ün altına düşüyor.
Bu benim kendi yorumum. İlk defa duyduğum için araştırma yapmadım henüz. @Savia güzel bir açıklama yapmış.
Sizce bir problem var mı? Benim değerler yaklaşık %102.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı