UserBenchmak ile Cinebench R15'in puanlaması bir mi? Ben sana bundan bahsediyorum ama anlamak istemiyorsun.Komik mi şimdi? Passmark puanlaması ile senin sitenin puanlaması bir mi?
Yüz kere mi yazacağım aynı şeyi. Benchmark yazılımı test ediyor diyorum, atıyorum sende i3 6100 var 3 ay önce test ettin 150 puan çıktı. Bende de aynı işlemci var, 6 ay önce test ettim 147 puan çıktı. Sonuçları senden benden alıyor, nereden alacak, her test yapan kişiden alınan sonuçların ortalaması işte başka ne söylememi bekliyorsun.O tek çekirdek performanslarını nereden alıyor site, ben sana onu diyorum.
Evet bellidir ve evet güçsüz olmuyor katılıyorum. O yüzden bu ortalama meselesinin ideal olduğunu düşünüyorum. Ayrıca testli O.C'lu yapan var yapmayan var, bunların sonuçları da ortalamaya dahil. Site kafasına göre yazmıyor yada belli belirsiz kaynaklardan aldığı sonuçları yazmıyor oraya. Adamlar yapmış yazılımı, herkesten otomatik alıyor işte. Benim paylaştığım sonuç şu anlama geliyor: "Bak kardeşim ortalama bu, bilgisayarın temiz düzgün olursa, aşa yukarı sende bu sonuçları alırsın." demek istiyorum.Yukarıdaki yazdığın bilgilerde saçmalıktan ibaret, işlemcinin verdiği güç bellidir, başkasında kötü sonuç verdi diye ortalama alamazsın. Başkasında yazılımsal açıdan sıkıntı yaşadı diye işlemcisi güşsüz olmuyor.
Tamamen katılıyorum. Aslında sonuç olarak çokta fark olmuyor, UserBecnhmark'ın yüzdesel oranlarını paylaşmışım yada diğerini, aralarında %5 falan oynama oluyor. Kılı kılına olmasa bile büyük bir doğruluk payı var. Yalan dolan CPUBoss sonuçları gibi sonuçlar ortaya çıkmıyor. Paylaşımlarım yalan dolan içermiyor, bunu anladın sanırım. Cinebench R15 düzgün bilgisayarda en garanti yol ama bende yazdığın şey yüzünden ortalamayı referans alıyorum. "Bir başkasının absürt aldığı bir değer bu sonuçları etkiliyor" sonuçları düşürüyor, yada bir başkası O.C yapıyor sonuçları yükseltiyor. Sonuç olarak gördüğüm şey şu oluyor, oturup hesaplamadım ama aşa yukarı olan şey şu düzgün bilgisayarda fark %50 çıkıyorsa, ortalama sonuçlar genelde %46-47 falan çıkıyor. Sonuç biraz daha düşük oluyor ama genele bakınca i5 7400'ü Ryzen 5 1500X'den daha güçlü gösteren saçma sonuçlar çıkmıyor. Neyin nerede olduğunu anıyoruz yeter.Cinebench R15 programının sonuçları aşağı yukarı aynı civarlarda çıkar. Oynama olur elbette, genel olarak stabilite olarak iyi. Bir başkasının absürt aldığı bir değer bu sonuçları etkiliyor ve bu miktar oranların değişeceği anlamına geliyor senin dediklerine göre. Bu durumda ortalamasına güvenmeyeceksin.
Maksat şu ki bak bu fiyatı olan işlemci şu fiyatı olan işlemciden daha iyi ve hatta dahada pahalı olan o işlemci ile bire bir değerde iken gidip şu fiyata olan işlemciyi alma demek istiyorum. Ryzen 5 1600 varken 500 lira fazla verip daha kötüsü olan 7700K alma kardeşim demek istiyorum. Yani 6800K ile aynı performansı veriyor, o yüzden ikisini kıyaslıyorum demiyorum.Tamam, yanlisim olabilir kusura bakmayin. Gene de performanslari benzer olsa da 1600X ile 6850K'yi karsilastirmak bence pek mantikli gelmiyor. Zaten 6850K'ya para dokebilecek birisi 1600X ile karsilastirmaz. R7 islemci alir devam eder...
Evet harbiden stabil, bizzat test ettim.Ortalama değerlerine baktığımda fazla fark olmadığı için bilgilerin gerçeklik payı var. Absürt alan bir kişinin sonucu etkileyeceğini senin programın için söyledim, Cinebench R15 genel olarak stabil.
Z270 platformunda ve X370 platformunda 24 adet var, yani 8x/8x çalışır. X99'da 40 adet var ama i7 6850K'dan başlıyor 16x/16x çalışır. Adam i7 6800K alsa yine 8x/8x yada 16x/8x(oluyorsa tabii bilmiyorum) olarak çalışacak. O zaman git 1700X al daha mantıklı. Eğer 3'lü CFX/SLI yapılacaksa, X99 i7 6850K zorunlu oluyor. Onun haricinde x8 yeter diye düşünüyorum, PCI-E 3.0 x8 = PCI-E 2.0 x16'ya.SLİ-CF yapacakların tercihi X99 olmalı, Ryzen işlemciler bu amaçlar için uygun değil. PCİ-E hat sayısı X99 işlemcilerine göre düşük Ryzen modellerinin.