AMD Ryzen neden alınmalı?

Bir çok kişinin kullandığı bu cümle nedir ? Bilmediğim için soruyorum. Saf işlemci gücü neye göre ölçülüyor ?
Toplam işlemci gücü gibi. Mesela ben INTEL im bir uvzumla Ryzenin bir uvzuyla kaldırdığı dan daha fazla kaldırıyorum fakat total kaldırma kapasitesi olarak Ryzenler benden daha yüksek. Bunun gibi bir şey.

Atıyorum 20 çekirdekli A marka işlemcinin 3GHz'de verdiği tek çekirdek performansı neyse o saf güçtür. Mesela A marka 100 puan veriyor, 2 çekirdekli B marka aynı frekansta 150 puan veriyorsa, B markanın saf gücü daha çoktur.

Toplam işlemci gücü gibi. Mesela ben INTEL im bir uvzumla Ryzenin bir uvzuyla kaldırdığı dan daha fazla kaldırıyorum fakat total kaldırma kapasitesi olarak Ryzenler benden daha yüksek. Bunun gibi bir şey.
Hayır, tam tersi.

Referans saat hızına(frekans) göre verdiği tek çekirdek performansına denir.
Saf işlemci gücü yüksek fakat intel yakın fiyatta daha fazla frekans sunduğu için daha mantıklı olmaz mı Ryzen işlemcilerden. Örnek vereyim; arasında kaldığım iki işlemci olan intel i7 7700k ve Ryzen 7 1700. Ryzen 3.7 Ghz sunarken 7700k 4.5 Ghz sunuyor. Bu durumda Saf işlemci gücü ne işe yarayacak ki ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı