AMD Ryzen neden alınmalı?

İşlemci teknolojisi cidden hayran bıraktırıcı. Keşke Türkiye'de mikroişlemci mühendisliği olsa da okuyup öğrensek. Tek bildiğimiz transistörlerin kapı görevi yaptığı. :D
Konunun en iyi yorumu olarak ilan ediyorum. :neo:

Tek bildiğimiz hiçbir şey.

Ben Ryzen 7 1700 ve i7 7700k işlemcilerini aktif olarak kullanıyorum. Ryzen 1700 ile istatistik programlarını kullanıyoruz hiç bir sıkınıtı yok. Ancak işler oyuna gelince i7 7700k beni daha mutlu etti.
Şimdi optimizasyon konusuna gelelim. AMD, çipset güncellemesi yapmaya devam edecek, anakart üreticileri de bios updateleri yapmaya devam edecek ve sistem daha stabil hala elbet gelecek. Ancak oyunlarde ne olacağını ilerideki 1 sene içinde yeni oyunların çıkmasıyla göreceğiz.

IMG_0207.JPG
IMG_0337.JPG

Intel "Core" mimarisi "piyasada" 8-9 yıldır var, bu kadar uzun zamandır sürekli optimize ediliyor. AMD Zen mimarisi "piyasaya" ne zaman çıktı?

Bir işlemcinin stabil çalışması için üreticinin yaptığı optimizeler yetmiyor. Windows yapacak, oyun üreticileri yapacak, yazılım üreticileri yapacak, o yapacak bu yapacak... Bunlar zaman alan şeyler, hiç bir işlemci nihai stabiliteye ulaşamaz. Çünkü; teknoloji fren yapmaz. AMD Zen mimarisi asgari stabiliteye ulaşması yakındır, bir yıl bile süreceğini sanmıyorum.

Ryzen 7 1700 'ü ne zaman ofisten eve taşıma düşüncesi oluşur , ozaman stabil olmuş demektir. Mevcut oyunlara yönelik güncelleme veya optimizasyon çok fazla beklememek lazım. Önemli olan ilerde ne olacağı. Kendi yapacağım oyun testlerini burda paylaşıyor olacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı