AMD Ryzen neden alınmalı?

Frekans hızının oyunlardaki etkisi nedir? Büyüklük açısından sormuyorum yani ne işe yararlar acaba siz biliyor musunuz?

Frekans hızının oyunlardaki etkisi nedir? Büyüklük açısından sormuyorum yani ne işe yararlar acaba siz biliyor musunuz?
Bunu şey edemedim alıntı yapamadım Bir daha sorayım; Frekans hızının oyunlardaki etkisi nedir ? Büyüklük açısından sormuyorum yani ne işe yararlar acaba siz biliyor musunuz ?

@GCN
Ben uzuvdan bahsederken tek çekirdek demek istemiştim. INTEL tek çekirdekte daha iyi evet ama işler aynı frekansa gelince ve çekirdek sayısı değişince işler değişiyor.

İşte bu, saf güç....

Bunu şey edemedim alıntı yapamadım Bir daha sorayım; Frekans hızının oyunlardaki etkisi nedir ? Büyüklük açısından sormuyorum yani ne işe yararlar acaba siz biliyor musunuz ?
Oyunlar da bir yazılımdır, oyun veya başka bir yazılım fark etmez, hepsinde aynı şekilde çalışır.

Oyun eski olur tek çekirdek performansına bakar, çoklu çekirdek kullanacak şekilde yazılmamıştır, bu yüzden tek çekirdek performansı yüksek olan işlemcide daha fazla performans verir. Frekans saat hızıdır, kamyonun yolda gittiği km/saat misali. 2 kamyon 100 km hızda 1'er ton yük taşır. 1 saat içerisinde 100 km mesafeye 2 ton yük taşımış olur. 6 kamyon 50 km hızda her biri 1 ton yük taşır, 1 saat içerisinde 100 km mesafeye 3 ton yük taşır. Tabii ki gerçek hayatta 6 kamyon 1 saat içerisinde yarı yolda kalı, işlemciden bahsediyorum. Örnekteki hız frekansı, her kamyonun taşıdığı yük tek çekirdek performansını ve toplam taşınan yük miktarı ise çoklu çekirdek performansını temsil ediyor.

Frekans'dır falandır nedir nasıl çalışır merak ediyorsun sanırım, ilginç bir teknoloji doğaldır. Aşağıdaki videoyu izle ve o videoda anlatılan şey misal saatte kaç defa yapılıyorsa frekans o oluyor, tam olarak öyle değilde başka söylemenin yolunu bulamadım. Mesela transistör boyutu küçülüyor ve aynı alana daha fazla transistör sığdırılıyor. Transistörlerin çalışma hızı 100 km/saat ise bin tanesinin yaptığı ile 10 bin tanesinin yaptığı toplam işlem miktarı rakamdaki gibi farklı oluyor. Bunu da bir nevi çekirdek sayısı gibi düşün. Frekans elektronların sıçrama hızı mıdır, başka bir şey midir bende tam emin değilim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@GCN
Ben uzuvdan bahsederken tek çekirdek demek istemiştim. INTEL tek çekirdekte daha iyi evet ama işler aynı frekansa gelince ve çekirdek sayısı değişince işler değişiyor.

İşte bu, saf güç....
Aynı çekirdek sayısı ve aynı frekanstaki Intel ve AMD işlemcilerin, tek ve çok çekirdek performansları bire bir gibi bir şey.

Frekans, dalga boyu ile ters orantılı ise sabit dalga boyundaki işlemcilerin tek çekirdek performansına bakıp çekirdek sayısıyla çarparsak....
Ryzen daha iyidir. Zorlamayalım.
Bende diyorum ne diyor bu, hunharca güldüm.

Düşündüm biraz, tek çekirdek performansına en büyük etkeni frekans ve çekirdekteki transistör sayısı etki ediyor gibi geldi bana. Tabii çekirdeğin diğer bileşenlerle olan konuşması falan var, karışık işler valla çok çok çok araştırdım hep unuttum. Çok acayip bir teknoloji hayran bırakıyor.

Ryzen değerlendirmesi yapmıyorum zaten, daha iyi, çok daha iyi, çok çok daha iyi orası belli zaten. Aynı fiyatlara satılsalar daha iyi olmazdı.

Ne nedir falan konuşuyoruz işte, çok ciddi bir soru yöneldi bana beynim yandı.
Klişe cevaplar veremem, en ayrıntıya inmeliyim o yüzden kafam yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…