AMD Ryzen Platformunda Yeni DDR4 Rekoru Kırıldı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036

AMD, Ryzen platformuna yapılan güncellemelerin meyvesini toplamaya başladı. Avustralyalı bir hız aşırtıcı tarafından yeni bir DDR4 rekoru kırıldı. Rekor, AMD Ryzen platformunda yapıldı ve 4079.2 MHz değerine ulaşıldı. Bu rekora ulaşılmasında ise Ryzen’in sahip olduğu bellek frekansı desteğinin önemli bir rolü bulunuyor. Ryzen platformu, bellek frekans desteği konusunda sıkıntılar yaşıyordu. CPU güçlü olsa da yazılımsal […]

AMD Ryzen Platformunda Yeni DDR4 Rekoru Kırıldı Technopat

Daha fazlası...

Ryzen CPU ların çok yüksek hızlara ulaşmadığını gördüm. En fazla 4.0-4.2 Ghz gördüm. Bu yazılımla düzeltilemez değil mi?

Ryzen CPU ların çok yüksek hızlara ulaşmadığını gördüm. En fazla 4.0-4.2 Ghz gördüm. Bu yazılımla düzeltilemez değil mi?
Yazılımla da düzeltilmeyecek hatalar olabilir ufak tefek. i7 7700K ele alalım. 4.2 Base frekans hızı var. Maksimum 5GHz'e ulaşabiliyor. Delid ile 5.2. Yüksek voltajlarda düşük ısı sağlıyor Ryzen'a göre ve Ryzen'da voltaj duvarı var. i7 7700K= 800MHz artış. Ryzen non X modelleri 3.2-3.0 modelden modele değişen frekans hızları var. Örnek olarak R7 1700 ele alalım. 3.0 base OC = 4.0 1000MHz artış. Her işlemcinin aynı frekans hızlarında olup aynı overclock potansiyeli olması beklenemez ama en az 700 ila 1100MHz artışı görülebiliyor Ryzen'larda. Yazılım ile ilerde düzeltilme ise belki işlemcinin daha düşük voltaj ile çalışma olanağı, BIOS update ile daha geniş işlemci overclock seçenekleri sunulabilinirse. Intel ile aynı overclock potansiyeli var anlayacağınız :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı