AMD Ryzen serisi işlemcilere stok soğutucu ile O.C. yapılır mı?

KalaDram23

Hectopat
Daha fazla  
Ben toplayacağım bilgisayarımda soğutma olarak AMD'nin stok soğutmasını kullanacağım ancak bu soğutmayla işlemciye sizce overclock yapılabilir mi?

Ryzen'ları O.C yapmaya gerek yok. Zaten dinamik O.C özellikli.
Bazen o kadar başarılı olmuyor o özellik. En iyisi kendi limitlerini bilerek O.C yapmak.

Evet belli bir miktar yapılabiliyor. İşlemci TDP'si soğutucununkinden düşük olduğunda az veya orta seviyede O.C yapılabilir.

Mesela Ryzen 5 1600 turboyla 3.7 GHZ diyor o seviyelere çıkabilir miyim

Turbo frekans hızı zaten işlemci kendini uygun sıcaklıkta çalıştırdığını saptadığı zaman çıkıyor. Overclock hız aşırtma. Örnek olarak, en fazla 3,8 GHz çalışan bir işlemciyi overclock ile 4,0 GHz'de çalıştırma durumu.

Bende de Ryzen 7 1700 var stock 3ghz çalışıyor kendi soğutucusu ile 3.8-3.9da çalıştırabiliyorum ısı değerleri 60'ı daha görmedi ama yinede sıvı soğutma almadan oc yapmayı düşünmem

Boşta mı bu değerleri alıyorsun? Boşta bu değerleri alıyorsan oyunda herhalde bi 75-90 derece arasını görüyorsun sanırım.

Turbo frekans hızı zaten işlemci kendini uygun sıcaklıkta çalıştırdığını saptadığı zaman çıkıyor. Overclock hız aşırtma. Örnek olarak, en fazla 3,8 GHz çalışan bir işlemciyi overclock ile 4,0 GHz'de çalıştırma durumu.

Boşta mı bu değerleri alıyorsun? Boşta bu değerleri alıyorsan oyunda herhalde bi 75-90 derece arasını görüyorsun sanırım.

Tomb Raider ve Crysis 3 tarzı oyunlar oynuyorum yükteki ısı değerleri bunlar

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı