AMD Ryzen sistem toplama

hateratsu

Centipat
Merhabalar, belli programlar kullaniyorum ve is icin bilgisayar toplamak istiyorum.

Intellij IDEA, DataGrip, Windows Terminal siklikla kullaniyorum. Bu programlardan ayni anda birden fazla actigim oluyor. Orta seviyede kullandiklarim ise Adobe Photoshop, Adobe Media Encoder, TMPGENC Encoder, FFmpeg.

Kasanin olabildigince kucuk ve sessiz olmasini istiyorum. Islemci olarak ne sececegime karar veremiyorum. Bellek olarak en az 16 gb dusunuyorum. Ekran kartini ise kesinlikle oyun icin dusunmuyorum, yayin da yapmayacagim. Ses duzenleme, video kodlama vb. gibi isler icin bir kart yeterli. SSD ise 256 GB veya 512 GB yeterli olacaktir. NVMe SSD kullanacagim. Isikli, RGB'li parcalar istemiyorum. HDD kullanmayacagim. Monitor var.

En mantikli olan parcalari almak istiyorum. Ornegin 600W PSU yeterli ise 750W almak istemiyorum. Butce kismina gelirsek, en ucuz sekliyle halletmeye calisacagim, gereksiz yere para harcamayacagim.

Küp gibi bir şey mi isiyorsunuz yoksa Corsair Crystal Serıes 460X Kompakt tarzı mı?
Ne kadar ufak olursa o kadar iyi. Kup daha ufak olacaksa tabii ki daha iyi olur.
Hmm. Dikkat etmemişim kusura bakmayın. Soğutucu almalısınız. Bütçeniz?

İsterseniz 200 TL civarı farkla soğutuculu hali de satılıyor.
Kendi sogutucusu yetecekse isimi gorur. Overclock yapan birisi degilim.

Dikkatimi ceken bir sey oldu. Suan elimde GTX 660 var. GT 1030 nerdeyse ayni gibi bu kartla, hatta daha geride bile olabilir. Baska bir kart onerebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı