AMD sistem açılmıyor

Deniyorum bir saniye.

Yaptım LED'ler 1 saniye yandı yine kapandı. Kabloları taktım yine aynı değişen bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zgrs hepsi öyle takılı bende.
Paylaştığınız resimde Power Switch kablosunu göremiyorum. Çok önemli olmamakla birlikte kırmızı beyaz, mavi beyaz şeklinde düzeltin. Sizinkinde beyaz kırmızı beyaz mavi şeklinde gidiyor, aklımızda soru işareti kalmasın. Ayrıca yeşil beyazı sona taktıktan sonra pin kalmaması lazım sizinkinde bir pin kalmış.

RAM'i slot1'e takmışsın sanırım. Çıkartıp slot2'ye takmayı dene.

Tornavidayla dokununca da aynı şey olduysa problem ön kapak bağlantısında değil demektir. Anlattığın açılıp hemen kapanma durumu genelde bir şeylerin yanlış yere bağlanması sonucu olur. Düşük bir ihtimalle yeni aldığın parçalardan birisi bozuk olabilir ama büyük ihtimalle yanlış yere takma sorunu.

Son düzenleme:
İşlemciyi taktın mı? O resimdeki fanın altında işlemci var di mi? :D
Şaka bir yana, RAM'in yerini değiştirmeyi denedin mi? Sonuç nedir?
İşlemci aşırı ısınırsa PC 2-3 saniye çalışıp kendini kapatabilir (işlemcinin cinsine göre bir süre çalışabiliyor da). İşlemci fanı hiç dönüyor mu? Termal macun kullandın mı? Fanın altındaki veya işlemcinin üstündeki jelatini çıkartmayı unutmuş olabilir misin?

Sadece konu başlığındaki yazıyı okuyarak yorum yapıyorum : Anahtar gibi bir cismi anakart üzerindeki iletken yüzeye dokundurun hocam. Mesela fan yuvası vs.

İşlemci güç bağlantı kablosunu göremedim. Ekran kartı kablosu takmışsınız heralde oraya ?
İşlemci güç bağlantı kablosunu göremedim. Ekran kartı kablosu takmışsınız heralde oraya ?
Daire içine aldığım kablo tahminimce işlemci kablosu. O güç soketine taktığınız ise ekran kartı kablosu sanırım.

sdfdsf.png

Anlayabilmemiz için resimini atın kablonun. (Daire içindekini ve ok işaretiyle gösterdiğim kabloyu.)

Son düzenleme:
Arkadaşın önerisi çözüm olmazsa, güç kaynağından çıkıp anakarta bağlanan bütün kabloları sökün.
Aşağıda resmini verdiğim şekilde, yeşil ve yanındaki siyahın uçlarını kısa devre yaptıracak şekilde makas yada benzeri iletken bir şeyle temas ettirin, temas ettirdiğiniz sürece güç kaynağının çalışıp çalışmadığından emin olun. Temas boyunca çalışması yani güç kaynağı fanının dönmesi gerekiyor.
Ayrıca belleği işlemciden uzak olan slota takın, anakartınızın üzerinde DDR4_1 olarak o tanımlanmış.
20180720_213726.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı