Öncelikle herkese merhaba, çevremdeki tüm tanıdıklarıma daima Intel firmasının ürünlerinden bilgisayar toplamalarını tavsiye ettim ve bir çok kişiye Intel sistemler topladım. Daha sonraları fark ettim ki Intel sistemler çok pahalı ve verdiğimiz paraya göre istenilen performansın çok altında bir performans veriyor. Yinede Intel'in hakkını yemeyelim.
Önceden AMD firmasının bileşenleri ile sistemler toplamıştım fakat fiyat/performans olmasına rağmen yineden istenilen performansın altında kalıyordu. Şimdilerde ise AMD'nin bu problemi çözdüğünü görüyorum.
Size sormak istediğim AMD firması hakkında bir kaç soru olacak;
1) Güncel AMD bileşenler ile bir sistem toplasak daha kazançlı olur muyuz? AMD bizi uzun vade de üzer mi?
2) Bildiğiniz kadarı ile AMD cephesinde Ryzen serisinden sonra yeni bir işlemci haberi var mı?
3) AMD sistemlerin oyun performansları hakkında olumlu mu düşünüyorsunuz?
1) Evet daha kârlı. Uzun vadede üzmeyecektir.
2) Var, Ryzen 2 serisi çıkıyor yakın zamanda.
3) Şahsen olumlu düşünüyorum. Ancak sistemi kullanma amacına göre önerilerimiz değişiyor.
Oyun amaçlı ve yüksek bütçeli ise Intel, fiyat performans ve render vb. amaçlı Ryzen öneriyoruz. Tamamen kullanıcıya ve bütçeye bağlı bir durum.
1) Intel bizi hala pahalı Z370 serisi anakartları almaya mecbur bıraktığı için B350 serisi anakartlarla Ryzen temelli bir sistem daha ucuza toplanabilir.
2) Ryzen mimarisine sahip APU'lar çıkacak mesela.
3) Bence oyun performansları gayet iyi.
1080p çözünürlükte Intel biraz daha iyi performans veriyor fakat 2/4K çözünürlükte bir performans farkı yok.
1) Evet daha kârlı. Uzun vadede üzmeyecektir.
2) Var, Ryzen 2 serisi çıkıyor yakın zamanda.
3) Şahsen olumlu düşünüyorum. Ancak sistemi kullanma amacına göre önerilerimiz değişiyor.
Oyun amaçlı ve yüksek bütçeli ise Intel, fiyat performans ve render vb. amaçlı Ryzen öneriyoruz. Tamamen kullanıcıya ve bütçeye bağlı bir durum.
O zaman bir ryzen 2 serisini bekleyeyim, malum piyasa karışıyor. Intel rekabet basıyor fakat türkiyede ki kullanıcılar bu iyi ürünleri alamadığı için yine AMD alıyorlar. Bakalım bekleyelim ve görelim.
1) Intel bizi hala pahalı Z370 serisi anakartları almaya mecbur bıraktığı için B350 serisi anakartlarla Ryzen temelli bir sistem daha ucuza toplanabilir.
2) Ryzen mimarisine sahip APU'lar çıkacak mesela.
3) Bence oyun performansları gayet iyi.
1080p çözünürlükte Intel biraz daha iyi performans veriyor fakat 2/4K çözünürlükte bir performans farkı yok.
1.) AMD bizi uzun vade de üzer mi?
Ben farklı bir açıdan değerlendireceğim. GNU/Linux'un dağıtımlarında deneyimlediğim kadarıyla güncel olmayan AMD bileşenler genellikle sorun çıkarıyor. Uzun vade için eksi sayabiliriz.
Intel ve konunun dışındaki Nvidia ikilisinin bulunduğu sistemler çoklu platformlarda daha başarılı.
O zaman bir ryzen 2 serisini bekleyeyim, malum piyasa karışıyor. Intel rekabet basıyor fakat türkiyede ki kullanıcılar bu iyi ürünleri alamadığı için yine AMD alıyorlar. Bakalım bekleyelim ve görelim.
Evet bende bu yüksek ayarlarda AMD'nin biraz daha düşük performans vermesinden dolayı böyle bir konu açtım.
Aynı bütçe aralığındaki işlemcilerde AMD'nin Intel'den tek geri kalır yanı tek çekirdek performansı ve buna bağlı Full HD çözünürlükteki oyun performansıdır. Diğer her türlü etkenlerde AMD'nin Intel'den daha avantajlı olduğu su götürmez bir gerçek olarak durmaktadır.
Örneklemek gerekirse; Isınma ve uygulamaların işlemci kullanımında rakibinden şu anda çok daha başarılıdır. 2020'ye kadar mevcut chipsetlere destek vermesine karşılık Intel'in tüketicisini her sene yeni chipset değiştirmeye zorlamasıyla bu konuda tüketici dostu olmadığı ortadadır.
Aynı bütçe aralığındaki işlemcilerde AMD'nin Intel'den tek geri kalır yanı tek çekirdek performansı ve buna bağlı Full HD çözünürlükteki oyun performansıdır. Diğer her türlü etkenlerde AMD'nin Intel'den daha avantajlı olduğu su götürmez bir gerçek olarak durmaktadır.
Örneklemek gerekirse; Isınma ve uygulamaların işlemci kullanımında rakibinden şu anda çok daha başarılıdır. 2020'ye kadar mevcut chipsetlere destek vermesine karşılık Intel'in tüketicisini her sene yeni chipset değiştirmeye zorlamasıyla bu konuda tüketici dostu olmadığı ortadadır.
George Washington olmuş 4 TL , sistemler arasındaki farkta pek kalmadı o yüzden karışık salata yap bence işlemci AMD ekran kartı Nvidia bana daha yakın duruyor.