AMD sistem mi, Intel sistem mi?

Sizce AMD mi? Intel mi?

• AMD sistemler

Oy: 17 50,0%
  • Intel sistemler

Oy: 8 23,5%
  • AMD ve Intel bir arada sistemler

Oy: 9 26,5%

• Oy verenlerin toplamı
    34
  • Anket kapandı .
  1. Uzun vadede asla üzmez. Tam tersine Intel üzebilir. Mâlum sürekli soket değiştiriyor.
  2. Evet yeni işlemci haberleri var. Ryzen APU'lar çıkacak.
  3. Ben hâla oyun performansında yeterli bulmuyorum Ryzen'i. Intel'de 8. nesl çıkmadan önce bile Ryzen'ler oyun performansında biraz gerideydi. Bu yüzden yüksek fiyatlı oyun sistemlerinde Intel 8. nesil öneriyorum.

İntel'in yaptığı, işlemcideki önbelleğin donanımsal hatasından dolayı İntel işlemcilerde oluşan performans düşüşleri de senin toplayacağın sisteme yön vermeli.(Bu arada ciddi bir performans düşüşü olduğu için özellikle İntel diyorum yoksa bu açık bütün işlemcilerde var)
Fiyata göre alacağın kullanılabilirlik süresi ve performansı ciddi derece de düşecek. Ve bütçe verdiğin paraya en fazla alabileceğin işlemci AMD'nin Ryzen serisi olacaktır.

1.) AMD bizi uzun vade de üzer mi?
Ben farklı bir açıdan değerlendireceğim. GNU/Linux'un dağıtımlarında deneyimlediğim kadarıyla güncel olmayan AMD bileşenler genellikle sorun çıkarıyor. Uzun vade için eksi sayabiliriz.
Intel ve konunun dışındaki Nvidia ikilisinin bulunduğu sistemler çoklu platformlarda daha başarılı.
Uzun vadede üzmez. Adamlar şu an onunla alakalı çalışıyorlar. Muhtemelen bir kaç ay içerisinde bir patch yayınlarlar.

Aynı bütçe aralığındaki işlemcilerde AMD'nin Intel'den tek geri kalır yanı tek çekirdek performansı ve buna bağlı Full HD çözünürlükteki oyun performansıdır. Diğer her türlü etkenlerde AMD'nin Intel'den daha avantajlı olduğu su götürmez bir gerçek olarak durmaktadır.

Örneklemek gerekirse; Isınma ve uygulamaların işlemci kullanımında rakibinden şu anda çok daha başarılıdır. 2020'ye kadar mevcut chipsetlere destek vermesine karşılık Intel'in tüketicisini her sene yeni chipset değiştirmeye zorlamasıyla bu konuda tüketici dostu olmadığı ortadadır.
Aynı fikirdeyim. Hele Ryzen 2000 serisi gelsin tek çekirdekte de Intel'i sollayacak AMD.

Bu arada şunu belirteyim : Intel’in bu önbellekteki sorunu yaklaşık 5 yıl önce keşfettiği söylentisi var. Eğer bu söylenti doğruysa 6, 7 ve 8. Nesil bu açık biline biline yapıldı. Son olarak ekleyeceğim şey Technopat’ın Delid Rehberi’nde Intel’in ne kadar vasat bir termal macun kullandığını gördük. AMD ise lehim kullanıyor ve daha iyi soğutma performansı sergiliyor. Bunlar göz önüne alındığında Ryzen çok mantıklı bir seçim.

1) Üzmez.
2)Ryzen 2 geliyor.
3)Oyun performansını yeterli bulmuyorum. Şahsen kendi işlemcim İ5 7300HQ Ryzen 7 1700'ü tek çekirdek performansında geçiyor. Amacın 1080P oyun ise Ryzen yerine 8. nesil İntel tercih etmek çok daha mantıklı. Çoklu çekirdek performansına ise diyecek sözümüz yok.
Ekran Alıntısı.PNG

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Demek istediklerinizi az çok anladım. Bunca sene Intele çok güvenip Amd nin hakkını yemişim. Ama Intelide küçümsemiyorum.

Ryzen öncesine kadar FX sistem toplayanları yerden yere vuruyordum. Bu yüzden Intel fanı gibi görüntü sergilesem de aslında öyle olmadığımı kanıtlarcasına Ryzen'in bu şekilde çıkması iyi oldu. Başta kendim daha sonra benim gibi benzer ön yargılı insanları bilgilendirmek gerektiği kanısına vardım. Yoksa ne AMD ne Intel babamın oğlu değil bana maaşta vermiyorlar.

Ryzen öncesine kadar FX sistem toplayanları yerden yere vuruyordum. Bu yüzden Intel fanı gibi görüntü sergilesem de aslında öyle olmadığımı kanıtlarcasına Ryzen'in bu şekilde çıkması iyi oldu. Başta kendim daha sonra benim gibi benzer ön yargılı insanları bilgilendirmek gerektiği kanısına vardım. Yoksa ne AMD ne Intel babamın oğlu değil bana maaşta vermiyorlar.

Hocam hadi fazla bütçe yoktur mesela 2500-3000₺ bütçe ile FX sistem kurulur ama bütçe olupta FX sistem kuranlardan şüphe duymak lazım.

Evet FX toplayanlara ben de bayağı bir laf ediyordum :D

Hocam hadi fazla bütçe yoktur mesela 2500-3000₺ bütçe ile FX sistem kurulur ama bütçe olupta FX sistem kuranlardan şüphe duymak lazım.
Hayır yanlış. FX sistem kurulmamalı. Bütçe olsa da olmasa da. Ayrıca 2500'e Ryzen bile toplanır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı