AMD sistem mi, Intel sistem mi?

Sizce AMD mi? Intel mi?

• AMD sistemler

Oy: 17 50,0%
  • Intel sistemler

Oy: 8 23,5%
  • AMD ve Intel bir arada sistemler

Oy: 9 26,5%

• Oy verenlerin toplamı
    34
  • Anket kapandı .
Hocam hadi fazla bütçe yoktur mesela 2500-3000₺ bütçe ile FX sistem kurulur ama bütçe olupta FX sistem kuranlardan şüphe duymak lazım.

Bende öyle düşünüyorum. Bütçen varsa Intele paşa paşa git. Ama bütçen yoksa ve sistemini belirli bir düzeyde tutup Intelden önemli bileşenleri alıcaksan Amd ye yatırım karlı gözüküyor. Zaten yapılan yorumlarda da görülüyor ki sadece amd veya sadece Intel her türlü kaybettiyor.
Örneğin;
Sistemi olmayan biri sadece Amd sistem kursa elindeki bütçeyle Amd nin sorunlarıyla karşı karşıya kalacak durum sadece Intel kurulan sistemlerde de böyle olacak. O yüzden arkadaşlarında dediği gibi Amd 1080 p yani full hd de kaybettiriyorsa 2k 4k yı kaldırcak bir sistemin de yoksa Ekran kartını Intelden almak zorundasın. Aksi halde verdiğin paranın bir kısmı boşa gidecek.

1) Güncel AMD bileşenler ile bir sistem toplasak daha kazançlı olur muyuz? AMD bizi uzun vade de üzer mi?
AMD ile sistem toplarsanız kazançlı olursunuz ama Intel'den "daha kazançlı" olursunuz demezdim. Her iki firmanın da kendine göre iyi ve kötü yanları var. AMD çoğunlukla daha çok çekirdek sunuyor ancak bu nedenle tek çekirdek performansı Intel'e göre geride kalıyor. AMD daha geleceğe yönelik ve fiyatları daha ucuz.

2) Bildiğiniz kadarı ile AMD cephesinde Ryzen serisinden sonra yeni bir işlemci haberi var mı?
Yeni Ryzen APU'lar, Ryzen 2 ve laptoplar için Ryzen Mobile işlemciler çıkacak.

3) AMD sistemlerin oyun performansları hakkında olumlu mu düşünüyorsunuz?
Pek değil. Ryzen'in çekirdek sayısı yüksek olmasına rağmen oyun performansı gayet iyi. Ancak bu Intel'den iyi olduğu anlamına gelmez. Ryzen pek istediğim oyun performansını sunamadı bana. Intel ise hala tahtını koruyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı