AMD sistem tavsiyesi

rhn25

Hectopat
Daha fazla  
Selam, öncelikle şunu sorayım.
  • A10 7850K
  • FX 6300, + R7 240

Yukarıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı sizce. Fiyat olarak hemen hemen aynı.

Genelde FX 6300'ü tavsiye ediyolar. Şöyle bi sistem çıkardım

1. Anakart chipset olarak 990FX falan düşünüyodum. 970 ten farkı anladığım kadarıyla çoklu ekran kartını falan destekliyormuş. Benim için abartı olcak. Onun için 970 chipsetli bir anakart seçtim. Sizin önerileriniz nedir? Bu anakart yeterli mi ya da daha ucuz bi anakart ta işim görür mü?

2. Ekran kartları hakkında fazla bi araştırma yapmadım. Oyunları en düşük ayarlarda oynasam yeter bana. Onun için pahalı bişey seçmedim.

3. Son olarak kasa. 500W yeterli mi? Anakart ile uyumlu mu falan hiç bilmiyorum. 80+ diye bişey var . Ne kadar önemli biraz araştırdım ama pek bişey anlamadım :D Onun için önerilerinizi bekliyorum

Bir de şu var. Bu iki farklı işlemcili sistemlerde güç tüketimi nedir? Elektrik faturası çok değişir mi?

Benim anlamadığım konu şu aslında A10 üzerinde R7 grafik işlemci var. FX işlemci gücü açısından A10'dan daha iyi. FX + R7 almak daha mantıklı değil mi? Hemen hemen aynı fiyata aynı garfik işlem gücü ve daha iyi bir işlemci olmaz mı?

Şu son yazdığım yorumu cevaplayabilir misiniz? Ben FX alırım diye düşünürken Kıvanç APU tavsiye etti. Acayip kararsız kaldım şimdi.

Böyle boş mesajlar atarsanız ceza alabilirsiniz.
1 Eğer FX uyumlu anakart alıcaksanız Asus almayın çünkü çok pahalı hatta FX almanıza gerek yok Gigabyte 990XA alabilirsiniz.
2 FX-6300'lü sistemi almanızı tavsiye ederim ama o ekran kartı sistemin yanında çocuk gibi kalır.
3 Psu anakart ile uyumluluğu diye birşeyi olmaz, genelde ekran kartına yeterliliği sorulur. 80+ ise Psu verimliliğidir mesela 600W bir psu çıkış olarak 500W'dan daha fazla güç veriyor demektir.

Son olarak bence ekran kartını yükseltip fx 6300+gigabyte 990xa alabilirsiniz eğer 990 çipsetli olmasını istiyorsanız. Çift ekran kartında Asus'da destekliyor yalnız sadece Amd ekran kartlarda Crossfire destekliyor. Gigabyte ise Sli desteği de var. Siz zaten Amd ekran kartı alacağınız için Asus anakartı alabilir ve ileride dileğinize göre Crossfire yapabilirsiniz.

Neden yüksek fiyatlı bir tavsiye ? Sana birkaç parça söyleyeceğim. Buradan bir aklında canlandırırsın
Ram:kingston ddr3 1600 mhz
Ekran Kartı:amd hd 6800
İşlemci:intel core i3 4130
Monitör:Acer 21" inç DA22OHQL
SSD:500 gb sandisk extreme III
Güç kaynağı:Zalman xm-700 glx 700 wat
Anakart. seçtiğin çok iyi onunla devam :)
Kasa:OBSİDİAN SERİSİ™ 450D ATX MidT SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
Sen şaka yapmıyorsun değil mi? Kardeşim intel işlemciyi nasıl amd anakarta taksın?? Ayrıca arkadaş Amd sistem istiyor. Sırf mesaj atmış olmak için saçma sapan tavsiyelerde bulunmayın. Her konuya yorum atacaksınız diye bir kaide yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı