AMD sistemdeki RAM'ler Intel sistemde çalışır mı?

Tamam öyleyse sıkıntı yok. Kesin olarak eminsen al sistemini. 6500 ve GTX1060 karar kıldın sanırsam. Biraz daha detaylı bahseder misin ? 1060 Kaç GB sürümü vb.
Hocam şöyle diyim şimdi şuanli işlemci ve anakartımı satıp i5 6500 ve msi z270 sli plus anakart almaya karar verdim bunları aldıktan bir süre 1050 ti ile kullanıp daha sonrasında 1060 6gb ekran kartına geçmeyi düşünüyorum. Param olursa 1070 de olabilir umarım darboğaz yapmaz işlemci.

RAM kodunun illa anakart uyumluluk sitesinde yer alması gerekmiyor. Eğer uyumlu değil diye değiştiriyorsanız hiç yoktan zarara girersiniz. Sıkıntıyı tam olarak açıklar mısınız? Kullanımda sorun yoksa platform değişmeye lüzum yok.

RAM kodunun illa anakart uyumluluk sitesinde yer alması gerekmiyor. Eğer uyumlu değil diye değiştiriyorsanız hiç yoktan zarara girersiniz. Sıkıntıyı tam olarak açıklar mısınız? Kullanımda sorun yoksa platform değişmeye lüzum yok.
Ramler 3200 de çalışmıyor işlemciye oc. yapılmıyor ve oyunlar drop yiyor daha ne olsun ki .

İşlemcinin darboğaz yapacağını sanmıyorum, ancak 6500 alırsan averclok yapamayacaksın o yüzden Z270 gibi güçlü ve overclok destekleyen bir anakart alman ne kadar mantıklı bilinmez. Bana kalırsa Z270 chipsetinde bir anakart alacaksanız 6600K almanız yararınıza olacaktır.

Yayın yapacağınız oyunlar nedir ?

İşlemcinin darboğaz yapacağını sanmıyorum, ancak 6500 alırsan averclok yapamayacaksın o yüzden Z270 gibi güçlü ve overclok destekleyen bir anakart alman ne kadar mantıklı bilinmez. Bana kalırsa Z270 chipsetinde bir anakart alacaksanız 6700K almanız yararınıza olacaktır.

Yayın yapacağınız oyunlar nedir ?
Hocam z270 anakart hem 6. Hemde 7. Nesil desteklemiyormu ilerde 7700k aldığım zaman anakart masrafına girmem diye düşündüm.
Yayın yapacağım oyunlar çoğunlukla pubg ve fortnite olacak.

i5 6500 falan aşın bunları. i5 8400 + B360 bir anakart işinizi görecektir. Yanlış hatırlamıyorsam i3 8100 ile i5 7400 yakın performans veriyordu, buradan 7. Nesil ve öncesinin artık alınmasının mantıklı olmayacağını anlayabiliriz :)
Hocam Z270 anakart hem 6. Hemde 7. Nesil desteklemiyormu ilerde 7700K aldığım zaman anakart masrafına girmem diye düşündüm.
Yayın yapacağım oyunlar çoğunlukla PUBG ve Fortnite olacak.
İşin içinde 7700K varsa işler değişir :)

i5 6500 falan aşın bunları. i5 8400 + B360 bir anakart işinizi görecektir. Yanlış hatırlamıyorsam i3 8100 ile i5 7400 yakın performans veriyordu, buradan 7. Nesil ve öncesinin artık alınmasının mantıklı olmayacağını anlayabiliriz :)

İşin içinde 7700K varsa işler değişir :)
Hocam işlemciler çok pahalı bütce buna yetiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı