AMD sisteme 8 GB RAM eklemek

baran361

Hectopat
Yer
california
Daha fazla  
Arkadaşlar selam bilgisayarım Gigabyte RX 570 R5 1600 Corsair 8 GB Vengeance LPX siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single kit r Gigabyte B450M S2H ve SSD bulunmakta. Ben bu sisteme bir 8 daha eklersem FPS'de ortalama ne kadar bir artış yaşarım veya performansa artık katar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de senin gibi eskiden single channel kullaniyordum. Simdi dual channel kullaniyorum ve tum oyunlarda performansim ikiye katlandi diyebilirim. Butcen el verebiliyorsa 2. bellegini al ve kullan.

Özellikle Ryzen işlemcilerde çift kanal RAM kullanımı gözle görülür performans artışına sebep olur.
[/QUb.
Ben de senin gibi eskiden Single Channel kullaniyordum. Simdi Dual Channel kullaniyorum ve tum oyunlarda performansim ikiye katlandi diyebilirim. Butcen el verebiliyorsa 2. bellegini al ve kullan.

Benim RAM çift kanal destekliyor mu?

Evet, senin belleklerin cift kanal destekliyor. Yalniz suna dikkat et: Eger buyuk anakart kullaniyorsan bellekleri 1. ile 3. ya da 2. ile 4. slota tak. Oyle takmazsan dual channel olmuyor.

Evet, senin belleklerin cift kanal destekliyor. Yalnizsuna dikkat et: Eger buyuk anakart kullaniyorsan bellekleri 1. ile 3. ya da 2. ile 4. slota tak. Oyle takmazsan Dual Channel olmuyor.

Anakartım da sadece tek 2 slot var ve 1'ini kullanıyorum yani 1'i boş.
Evet, senin belleklerin cift kanal destekliyor. Yalnizsuna dikkat et: Eger buyuk anakart kullaniyorsan bellekleri 1. ile 3. ya da 2. ile 4. slota tak. Oyle takmazsan Dual Channel olmuyor.

Hocam şu anlık almayı düşünmüyorum ama benim RAM'im de bu yazıyor.

1596203644789.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı