Amd sistemlerin farkı nedir? Neden Amd sistem kurulmalı?

Makaleler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar ben sistem toplamada intel ve nvidia tarafını tutan biriyim. Amd için çok iyi yorumlar dönüyor şu sıralar. Bilenlere soruyorum bende; Neden Amd? Farkı ne? Ve Ekran kartında Nvidia da son 2 hane 50 üstüyse al denir. Ya da intelde bir kaç şeye bakılır. Bunlar Amd'de neler? Neyine bakarak ekran kartı ve işlemci alınır? Bilenler yazsın lütfen.

AMD işlemci sistem önermiyoruz, APU işlemciler dışında. Çünkü performans ve mimari olarak İntel işlemcilerin gerisinde. Ekran kartı konusuna gelirsek bu kulvarda daha büyük bir rekabet var, bütçeye göre AMD ve Nvidia kartları arasındaki performans ayrılıyor. Genel olarak fiyat performans olarak ekran kartı pazarında AMD daha başarılı ürünlere sahip. Dünya genelinde ise ekran kartı pazarında ise Nvidia açık ara önde.

bi soru sormak istiyorum suan ddr2 sıstemım var 2005 te amd toplamıstım yenı anakart ram ve apu alıcam ama suan fazla para olmadıgından apu alamıcam suankı ıslemcim olurmu yenı anakart ve ram lara fotograflarını atabilirim

Bütçe meselesi bu işler. Her zaman rakamlara bakılmaz yani son 2 haneye, mimari de önemlidir.
AMD'de alınacak 2 işlemci var;
AMD Athlon II X4 860K Kaveri, sebebi ise 250 liraya 4 çekirdek işlemci sunuyor olması. Hemde APU'lara yakın performans yani yanına bir 750 Ti falan takıp GTA 5 oynayabilirsiniz.
A10 7890K, soğutucusu iyi. Fazla beklentin yoksa oyunlardan al, ne ekran kartına ne de güç kaynağına para ver. Tak 8 GB RAM'i her oyunu oyna 720P'de.
Ekran kartında ise R serisine bakıcaksın R9 olmasına özen göster. Sonra 200 serisi yerine 300 serisi olmasına bakmalısın. Ondan sonra son 2 rakamı en yüksek olana bakmalısın, birde sonda X varsa tadından yenmez. Bütçene göre bu şekilde bir Nvidia ve bir AMD kart seçip, burada hangisini tercih etmeliyim diye konu açarsan yardımcı olurlar. AMD veya Nvidia daha iyi diyemeyiz, her iki markanın da birbirinden üstün ürünleri var. Genel olarak paran yetiyorsa işlemci olarak i5-i7 al, kafanın genel olarak rahat edeceğini söyleyebilirim çünkü sorunsuzlar.

Biz AMD demiyoruz modele bakıyoruz hangisi iyiyse onu öneriyoruz. Mesela 1080 p monitörün varsa Fury yerine GTX 980 öneririz 1440 p ve üstü çözünürlükte monitör varsa Fury al diyoruz. AMD işlemciler o kadar iyi değil. Burada AMD'nin çok sağlam taktik geliştirmesi lazım piyasa ile ilgili bu benim aklımda var fakat yapabilecek kapasitedeler mi bilmiyorum. İşlemci olarak intel öneriyorum ben. Ekran kartı için sadece oyun oynanacaksa genellikle AMD öneriyorum çünkü performans olarak nVidia'yı çoğunlukla geçiyor. Ne kadar güç olarak birbirlerine denk olmasa da fiyat olarak aynı olduğu için karşılaştırmaları bu yönden bakıyorum ve AMD önde oluyor. Eğer render işi ile uğraşılacak ise video edit vesaire bunun gibi işler olduğunda nVidia öneririm cuda desteği olduğu için. Mesela GTX 970 yayın için daha iyi geliyor bana. Ne kadar istatistiklerde R 9 390 x iyi olsa da GTX 970 daha iyi performans verir yayın konusunda veya render.

Suan bu islemcim var yeni anakart ve ram alsam bu islemci bi sure idare edermi yani calisirmi yeni bi apu alana kadar cok dusuk gereksinimli oyunlari bile suan acamiyorum tesekkurler

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-05-08-09-54-59.png
    Screenshot_2016-05-08-09-54-59.png
    215,3 KB · Görüntüleme: 531
amd işlemcileri intele göre daha zayıf kaldı.Ama bu yıl cıkacak olan amd zen işlemciler ortalığı karıştırabilir.Grafik kartlarında ise amd oyun modunda nvdiaya göre daha cok performans veriyor.Nvidianın 1000serisini gördük ama daha performans testigerçekleştirilmedi.Amd de polari gpuları çıkarınca karşılaştırırız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı