AMD Software görüntü tekrarı SSD ömrünü kısaltır mı?

Tulkas456

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
110
SSD veya HDD modeli
1TB Kioxia-Exceria G2 M.2 SSD
Merhaba, 1TB Kioxia-Exceria G2 M.2 SSD'ye sahibim. AMD Software'in anlık görüntü tekrarı kaydını kullanıyorum. Bu özellik M.2 SSD'nin ömrünü çok fazla etkiler mi? Bir de örnek olarak Ortalama 3 saat Elden Ring oynadığım zaman SSD'nin okuma kısmı 25-30 GB civarında artıyor, bu normal midir? Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba, 1TB Kioxia-Exceria G2 M.2 SSD'ye sahibim. AMD Software'in anlık görüntü tekrarı kaydını kullanıyorum. Bu özellik M.2 SSD'nin ömrünü çok fazla etkiler mi? Bir de örnek olarak ortalama 3 saat Elden Ring oynadığım zaman SSD'nin okuma kısmı 25-30 GB civarında artıyor, bu normal midir? Şimdiden teşekkürler.

SSD'nizin yazmaya ne kadar dayanıklı olduğuna göre uzun vadede etkisi olabilir. Eğer 120-240 GB olsaydı belki yazma ömrü de aynı oranda az olacağı için fazla etkileyebilirdi ama 1 TB'lık bir SSD'yi çok ciddi etkileyeceğini sanmıyorum. Yine de etkisini azaltmak isterseniz kayıt ayarlarından Bitrate'i azaltmayı deneyebilirsiniz. Görüntüyü fazla bozmadan ne kadar kısabilirseniz yazılan boyut o derece azalır. Ayrıca sistem diski dışında 2. bir diskiniz varsa sürücü arayüzünden kayıtları diğer diske almanız daha iyi olabilir.
 
Hocam 16 GB RAM bu seçenek için yeterli midir?

Belli bir süre kullanmıştım bende sıkıntı olmamıştı. Boşta güç tüketim değerleri çok arttığı için kullanmıyorum artık görüntü tekrarını. 10W gibi değerlerden 30-40W kullanımları görüyordum. Bu da sıcaklığı 30 derecelerden 45-50 arasına çıkarıyordu boşta.
 

Geri
Yukarı