AMD software yüksek CPU kullanımı sorunu

Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi bilgisayar boşta ya da oyundayken her zaman %15 civarı işlemci kullanıyor. Normal kullanımda bir sıkıntı yaratmıyor ama BFV gibi yüksek CPU gerektiren oyunlarda FPS düşüşü oluyor. Her seferinde görev yöneticisinden kapatarak çözüyorum. Ekran kartı Driver'ını silip, baştan tüm ayarları sıfırlayarak kurdum. Değişen bir şey olmadı. Ayrıca zaten 2-3 gün önce format atıp her şeyi sıfırdan kurmuştum. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Videolar kısmında Radeon ReLive adlı klasör mevcut bu arada.
Sapphire RX 480 ekran kartı-Radeon 20.7.2.
DDU yazılımı ile güncel yazılımı silip 20.5.1 sürümünü yükledim. Değişen bir şey olmadı. Hala %15 civarı kullanıyor. Bu sizlerde nasıl, normal mi yoksa bende mi sıkıntı var?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    18,3 KB · Görüntüleme: 186
Son düzenleme:
AMD bilgi göndermesine dahil bir şeyi işaretledin mi kurulum yaparken? Windows 10 hangi sürümünü kullanıyorsun?

Birden fazla defa DDU ile kurup sildiğim için o seçeneği seçili ya da deaktif şekilde deneme fırsatım oldu ama bir şey değişmedi. Windows en güncel sürüm yüklü. 2-3 gün önce formatla temiz kurulum yapmıştım dediğim gibi.

Biraz zaman kullan sürücüyü. Devamlı kaldırıp kurma sürücüyü.

En son komple sürücüyü kaldırıp öyle kullanıyordum. Şimdi kurup dediğiniz gibi birkaç gün kullanmayı deneyeceğim. Sonucu yazarım.
Maalesef bir düzelme yok. 2 gündür bilgisayar neredeyse günde 10'ar saattir açık ama hala istisnasız %15 CPU kullanıyor. Format yolu gözüküyor sanırım.
Edit: Sorun format ile çözüdlü. Denemediğim yöntem kalmadı hiçbiri işe yaramadı. Çok büyük ihtimal ile Windows kaynaklı bir sorundu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı