AMD soğutucu takılmıyor

Dostum aynısını bugün montajladım. Çok zor farkındayım fakat dediğimi yap. (El becerisi gerekli. ) Anakart üzerindeki apartlar var ya 2 adet. Birini tam sık. Diğer apartı gevşek bırak. Fakat arkadaki plakadan kopmasın dikkat et. Ardından soğutucunun aşağısından geçirdiğin apartın bir tarafını, anakarta tam taktığın (gevşek olmayan) aparata geçir. Ardından gevşek bıraktığın aparata da güç uygulayarak geçir. (Yavaş yavaş uyguladığın gücü arttırarak geçirmeye çalış. ) Tak diye oturacak. (Bende oldu :) . ) Her neyse. Sonra gevşettiğin aparatı sık. Klipsi kapat. Bitmiştir. Klips bayağı sıkı gelecek. Korkma kapatmaktan :) .
İşlemci ezilir hocam ve bir tarafa takınca kelepçeyi diğer tarafa uzanmıyor bana detaylı ögretir misin?
İşlemci ezilir hocam ve bir tarafa takınca kelepçeyi diğer tarafa uzanmıyor bana detaylı öğretir misin?
Alttaki Ryzen pinleri ezilir ve metal göçer diye korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemci ezilir hocam ve bir tarafa takınca kelepçeyi diğer tarafa uzanmıyor bana detaylı ögretir misin?

Alttaki Ryzen pinleri ezilir ve metal göçer diye korkuyorum.
O pinler soket içerisinde olduğu sürece eğilmez.
Ters hareket yaparsanız işlemciyi değil anakartın pcb'sini çatlatırsınız haberiniz olsun.

Bunun gibi değil.

Dostum kolay kolay pinleri yamultamazsınız. Anakarta zarar verebilirsiniz. Fakat buna da ihtimal vermiyorum. Eğer kolay takılsaydı kolay da çıkardı. Çünkü en azından 300-400 gr yük uzun süre asılı kalıyor. Sağlam olması için biraz güç takılması normal. Gevşeklik neredeyse hiç olmadığından takılması aşırı zor. Bu da uzun sürede bükülmeyi vesaire engelliyor. Eğer bu kadar zorlamasaydı kule tipi zamanla işlemci üzerinden gevşemeye başlardı ve işlemci ile arasında boşluk oluşurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı