AMD stok fan sökülmüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Video paylaşman fikir birliği için iyi olur. Kasayı nasıl topladılar ne kullandılar bilmiyoruz. Senin gözünden sakındığın PC kasanı onlar gözünden sakınmıyor acımasız davranıyor. Seni anlıyoruz arkadaşım :)

Konu sahibi ben değilim hocam, bende yaşadığım için tecrübemi aktardım:)

Allah affetsin aynı sorunu yaşadım aynı şekilde AMD 404 Japon Çin Kore birleşimi yapışkan kullanıyor başka açıklaması olamaz. Yav bir de benim 10000IQ kafam soketi açmadan(çubuk var ya onu kaldırmamışım) sağa sola oynatırken laaaak işlemci bir elimde kaldı aha dedim pinler gitti, altına bakmaya korktum 5 dk bakamadım. Allah'tan pinler sapasağlamdı mucizevi şekilde, ucu kör bıçakla kazıya kazıya ayırdım fanı ve sıvı soğutucumu mutlu mesut taktım.

Hocam öyle demeyin, 2. seneye girmek üzereyken bende değiştireyim dedim, beton döksem öyle yapışırdı.
Vallaha en son çare ben de kendime doğru çekip çıkartacağım hocam artık. Gün boyu bununla uğraşıyorum sinirim bozuldu. Tutup çeksem işlemci zarar görecek o ayrı dert, fanı çıkartmaktan vazgeçsem soğutucuya verdiğim para çöp olacak. Neye üzüleyim bilemedim.

Vallaha en son çare ben de kendime doğru çekip çıkartacağım hocam artık. Gün boyu bununla uğraşıyorum sinirim bozuldu. Tutup çeksem işlemci zarar görecek o ayrı dert, fanı çıkartmaktan vazgeçsem soğutucuya verdiğim para çöp olacak. Neye üzüleyim bilemedim.
Hocam o çubuğu açıp ayakları doğrulttuktan sonra çıkarabilirsin zaten önemli değil ki o. Yeter ki soketi aç.

Video paylaşman fikir birliği için iyi olur. Kasayı nasıl topladılar ne kullandılar bilmiyoruz. Senin gözünden sakındığın PC kasanı onlar gözünden sakınmıyor acımasız davranıyor. Seni anlıyoruz arkadaşım :)
Aslında kasayı toplayan QP bilişim. Profesyonel ellerle toplanmış bir pc olduğu belli.
Hocam o çubuğu açıp ayakları doğrulttuktan sonra çıkarabilirsin zaten önemli değil ki o. Yeter ki soketi aç.
Çubuğa erişimim olur mu ki? Soğutucunun heatsinki kapatıyor gibi işlemcinin çubuğunu.

Aslında kasayı toplayan QP Bilişim. Profesyonel ellerle toplanmış bir PC olduğu belli.

Çubuğa erişimim olur mu ki? Soğutucunun heatsinki kapatıyor gibi işlemcinin çubuğunu.

Hocam deneyin, açamazsanız(ki muhtemelen açılmayacak) heatsink başında bulunan pervane çıtçıtlı AMD stok fanda. Çıtçıtları açarak fanı kaldırın sadece heatsink kalsın. Belki daha rahat olur.
Oda olmadı, anakartı komple sökün, üstüne bağlı tüm bileşenleri sökün. Zaten yandan baktığınızda işlemci gözüküyor. Ucu kör bir bıçakla(çizilmemesi için) hafif hafif kazımaya çalışın.

Hocam deneyin, açamazsanız(ki muhtemelen açılmayacak) heatsink başında bulunan pervane çıtçıtlı AMD stok fanda. Çıtçıtları açarak fanı kaldırın sadece heatsink kalsın. Belki daha rahat olur.
Oda olmadı, anakartı komple sökün, üstüne bağlı tüm bileşenleri sökün. Zaten yandan baktığınızda işlemci gözüküyor. Ucu kör bir bıçakla(çizilmemesi için) hafif hafif kazımaya çalışın.
P20604-010431.jpg küçük vidalar var yan kısımda. Ve o kadar kötü yerleştirilmiş ki minik bir tornavida ile bile açılmıyor.

Bıçakla hafif hafif deneme şansınızda mı yok herhangi bir köşeden? Ram slotlarının olduğu alan müsait gibi.
Hocam öyle yapmayı deneyeyim sabah. Çok sağ olun ben yine bir şey olursa danışırım size.
Dostlar an itibarıyla biricik işlemcimin birkaç pini yamulmuş bulunmakta. Soket kilidini kaldırıp işlemciyi aldıktan sonra işlemciyi heatsinkten kurtarayım derken işlemci yere düştü. Bir bilgisayarcıyı aradım ve yapabileceklerini söylediler. Yapamazlarsa mecburen paraya kıyıp ryzen 5 3600 alacağım.

Son düzenleme:
Hocam öyle yapmayı deneyeyim sabah. Çok sağ olun ben yine bir şey olursa danışırım size.
Dostlar an itibarıyla biricik işlemcimin birkaç pini yamulmuş bulunmakta. Soket kilidini kaldırıp işlemciyi aldıktan sonra işlemciyi heatsinkten kurtarayım derken işlemci yere düştü. Bir bilgisayarcıyı aradım ve yapabileceklerini söylediler. Yapamazlarsa mecburen paraya kıyıp Ryzen 5 3600 alacağım.

Hocam babam kendi işlemcisinin pinlerini(10 taneye yakın pin) yamultmuştu elinden düşürüp. Telefon kamerası ile yakınlaştıra yakınlaştıra düzelttim hepsini ve sorunsuz kullanmaya devam ediyor şu anda. Kredi kartı veya daha ince bir kartınız var ise onunla da düzeltebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

videoda ki gibi nazik şekilde yapılabilir. Bende aynı şekilde yaptım.

Hocam babam kendi işlemcisinin pinlerini(10 taneye yakın pin) yamultmuştu elinden düşürüp. Telefon kamerası ile yakınlaştıra yakınlaştıra düzelttim hepsini ve sorunsuz kullanmaya devam ediyor şu anda. Kredi kartı veya daha ince bir kartınız var ise onunla da düzeltebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

videoda ki gibi nazik şekilde yapılabilir. Bende aynı şekilde yaptım.

Hocam sağ olun fakat ben öğlen saatlerinde işlemciyi bilgisayarcıya vermiş bulundum. Bu akşam veya yarın biter dediler. Makine ile düzeltmeye çalışacağız dediler. Olmazsa oradan bir işlemci satın alacağım, bakalım.
An itibarıyla işlemci yapılmış ve anakart değişmiştir. Anakartta da sorun olduğu söylendi sokette. Konu kapanabilir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı