AMD tabanlı 5000 TL monitörlü sistem önerisi

Bütçe
5.000 TL
SSD'de olan sorun firmware ile düzeltildi şu an kendim de kullanıyorum. O.C. yapmayacaksa mosfet olmasına gerek yok. 8GB RAM ileride tekrardan ekleyebilir en azında işlemci değiştirmekten çok daha kolay.

PSU ile ilgili de şu ana kadar sorun yaşayan görmedim.
PSU'nun sertifika belgesi var mı? Ünitesi kaliteli midir? Kapasitörler ne malıdır? Bunlar önemli sorular. Bugüne kadar sorun yaşanmaması ileride yaşanmayacağı anlamına gelmez, PSU gibi önemli bir bileşenden de tasarruf edilmez. RAM eklemek daha kolay fakat aldıktan en fazla 2 hafta sonra ekleyecek o RAM'i zaten, yani kısa vadede o para cebinden çıkacak her türlü, baştan aldırmamanın anlamı nedir? Monitörün linkini de atsanız iyi olur.

5000tl bütçesi olan arkadaşımız için bu sistemin işlemcisini 1600'e düşürüp anakartı Asus Dragon yapması ve monitör olarak 200tl daha ekleyerek bunu almasını öneririm.

@r.yasar10 atmistim monitorun linkini. Zatrn bir şeyden kısılmazsa bu bütçeye 1660 koyulamaz. Kısılan sey de kasa ve PSU oldu şu an Game Garaj ile görüsüyorum bakalım kim üretiyor onlar adına.

Evet, kimin ürettiği önemli. Ayrıca attığınız link açılmıyor haberiniz olsun. Bu arada bir şeyden kısmak iyi bir şey değil, sistem toplanacaksa dengeli ve uyumlu toplanmalı.
Işte bu.
Henüz cevap gelmedi ama eskiden FSP kullanıyorlardı acaba FSP üretiyor olabilir mi? 🤔
Evet, kimin ürettiği önemli. Ayrıca attığınız link açılmıyor haberiniz olsun. Bu arada bir şeyden kısmak iyi bir şey değil, sistem toplanacaksa dengeli ve uyumlu toplanmalı.
DA Forum'da alan bir arkadaşa sordum yaklasik 2 aydır kullanıyor. PSU ile ilgili çok sessiz yük altında bile. Ve Aigo üretiyotmuş o sordugu zaman. Kasayı da aigo urettiği için şaşırmadım. Ne diyorsun bu işe?

Son düzenleme:
Kasa olarak Dark Guardian alınabilir belki. Malzeme kalitesi çok iyi değildir ama efsane soğutması var. Ekstra soğutucudan kastın işlemci soğutucuysa hız aşırtma yapmazsan yeterli olur. Bu arada Aerocool yerine High Power 700W olan daha iyi duruyor sanki.
Çok sağol hocam Kasa soğutucusu yeter yani demi hani varya hava soğutucu sıvi soğutucu illa gerek yok demi ? Bir de işlemciyi amd ryzen 5 3600 ya da 3500x yükseltmeyi düşündüm şu anlık 5 2600 yeter mi sence ? Dota falan oynarım gta5 falan girmem oyun olarak.

Çok sağol hocam Kasa soğutucusu yeter yani demi hani varya hava soğutucu sıvi soğutucu illa gerek yok demi ? Bir de işlemciyi amd ryzen 5 3600 ya da 3500x yükseltmeyi düşündüm şu anlık 5 2600 yeter mi sence ? Dota falan oynarım gta5 falan girmem oyun olarak.
Dediğim gibi hocam hız aşırtma yapmam diyorsan stock fan muhtemelen yetecektir. R5 2600 yeterli olur ama R5 3600 yapabiliyorsan güzeldir Dota gibi oyunlar işlemciye abanır.

Zaten o sistemle hangi oyunda 144 FPS alabilir ki?
Hem önerdiğin de keşke iyi bir monitör olsaydı :(.
Bence Game Garaj'daki aquarius 5an sistemini anakartı B450M Dragon yapıp işlemciyi 1600 AF'ye düşürerek almalısın. Monitör için biraz daha ekleyebilirsen bunu almalısın.

Bana denmiş ki hazır sistem sole diye bende biliyorm ole sistem sölemeyi sen direk sistem soluyorsun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı