Amd Tabanlı Anakartlarda PCI Express 3.0 desteği

joster17

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aklıma takılan bir şey var. En ucuz intel tabanlı anakartta bile PCI Express 3.0 desteği var. Ama amd tabanlı anakartlarda PCI Express 3.0 desteği yok hala. PCI Express 2.0 var neden böyle? Anakart üreticileri neden amd tabanlı anakartlara PCI Express 3.0 eklemiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorsam cahilliğimi bağışla ama okuduğuma göre PCI Express 2.0 ile PCI Express 3.0 arasında 2 katı bir performans farkı var deniliyor. PCI Express 3.0 olan bir ekran kartını PCI Express 2.0 olan bir anakart'a takarsan ferrayi'ye murat 131 motoru takmış gibi olursun diyenler var.

Arkadaşım bak ben AMD sistem topladım yeni. PCIe 2.0 slot var. Üstünde PCIe 3.0 770 takılı. Ne yalan söyleyeyim PCIe 3.0 ile arasında bir fark yok. Bunu kim uydurdu ise harbi iyi uydurmuş. Kanmayın şöyle şeylere... Kesin bakkallardan biri söylemiştir.

AMD anakartlarda pci'e yok değil var ancak sadece 1 anakartta :) oda Türkiyeye bir gözüktü sonra kalktı.
Asus Sabertooth gen3 R2
https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FXGEN3_R20/
PCIe-3_261.jpg

Söylenilenler şu şekilde doğru veri yolu genişliği iki katına çıktı evet ancak bu hıza ulaşan ekran kartları daha yeni yeni çıkmaya başladı :) O yüzden şuan için gereksiz görünüyor. İlerleyen zamanlarda GPU hızları arttıkça fark anlaşılacaktır.

Arkadaşım bak ben AMD sistem topladım yeni. PCIe 2.0 slot var. Üstünde PCIe 3.0 770 takılı. Ne yalan söyleyeyim PCIe 3.0 ile arasında bir fark yok. Bunu kim uydurdu ise harbi iyi uydurmuş. Kanmayın şöyle şeylere... Kesin bakkallardan biri söylemiştir.
Aynen öyle. Kendilerini bilgili gösterecekler ya...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı