AMD Tabanlı Sistem Önerisi

AMD üst seviye kartlarda pek başarılı değil ya, en üst seviye karta rakip çıkartamıyor. Kartların TDP değerleri rakiplerine göre daha yüksek. Üstüne Wattman denen problem de var. Bence alacaksanız yine RX5000 serisine yönelin. RTX2060S düşünür müsünüz? ROG Strix versiyonu 3538 TL: Asus ROG Strix GeForce RTX 2060S Gaming OC 8GB 256Bit GDDR6 Fiyatı
Sanırım dediğin gibi. Yine de son çıkardığı RX 5700 XT üstlere oynuyor. 2080 ve SUPER ile karşılaştırması vardı ve çok iyi iş çıkarıyor. Tabi saat hızları biraz yükselttiği için güç tüketimi biraz artıyor. Yine de kabul edilebilir seviyede. 5700 XT varken 2060 SUPER düşünmüyorum.
Tekrar baktım da MSI B450M Gaming Plus (mATX) fiyat olarak gayet iyi durumda. Tier listte de almayı hedeflediğim anakartın üzerinde yer alıyor.

Son düzenleme:
Tekrar baktım da MSI B450M Gaming Plus (mATX) fiyat olarak gayet iyi durumda. Tier listte de almayı hedeflediğim anakartın üzerinde yer alıyor.
Olması gereken fiyata düşmüş. BIOS Flashback desteği de var 3000 serisi kullanacağın için senin daha zahmetsiz olur. :) 4+2 fazlı yüksek mosfet SM4337, düşük mosfet SM4503 kullanılmış. B450M Pro4-F'e göre güzel fiyat farkını baz alırsak. SoC VRM kısmında da heatsink olsa güzel olurmuş ama APU kullanmıycağın için çok bir kayıp sayılmaz açıkcası.
Umarım sorunsuz bir sistem olur.

@dogant 8700K'nın ne kadar güçlü olduğunu biliyorum elbette. AMD tarafına göz atmak istiyorum. Sebebi bu daha çok. Anakartı değiştirmeye karar verdim zaten.
Hayırlısı olsun o zaman. En az X470 çipsetli bir anakart almanızı tavsiye ederim.

@Ali Rıza09 Birkaç gün içinde Ryzen sisteme geçeceğimden Scythe Ninja 4 soğutucum boşa çıkacak. Sence ne kadara satmalıyım? İkinci el piyasasıyla aran var bildiğim kadarıyla ancak bu ürünün ikinci el veya sıfır satışı yok 😁. En azından Türkiye'de. AM4 kiti 20 TL falan. Onu alıp stok soğutucu yerine de kullanabilirim ancak onun yerine farklı yükseltmeler yapmak istiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı