AMD tabanlı sistemlerde 1x16 GB RAM vs 2x8 GB RAM

Mustafa uysal

Hectopat
Önceki konuda (GPU kullanımı her saniye değişiyor - Technopat Sosyal) ekran kartımın performansının tuhaf bir şekilde dalgalandığından bahsetmiştim.
16 GB tek RAM kullanıyordum ve sistemim tamamen AMD yapılıydı.
Bugün bir sayfada okuduğum bilgiye göre Single RAM AMD sistemlerinde performans sorunu yaratıyormuş.
Bunun doğruluğu nedir? Sebebi nedir? Sizce çift kanala geçtiğimde sorunum çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kanal, boyutu ne olursa olsun dezavantajlıdır. Ben bir kaç adet video bırakıyım ekran kartı kullanımı, FPS değerlerini karşılaştırabilirsin. 2x4 dahi 1x16'dan daha iyidir Ryzen işlemciler için günümüzde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Linkini verdiğim konuya göz attınız mı ?
Gpu daki dalgalanma bu yüzden mi oluyordur sizce ?
Psuyu değiştirdim sorun yine devam etti ikinci olarak ramleri değiştireceğim sanırım

Oyundan oyuna farketmesi lazım açıkçası. Şu anda Witcher 3, GTA V oynarken 1x16 ile bu dalgalanmaları yaşıyorsan sorun RAM değildir örneğin. Tek kanal RAM bazı oyunlarda kullanım yüzdesi dalgalanmalarına neden olur ancak her oyunda olmaz.

Pubg de 130 fpsden 80 fps ye kadar düşüyor sürekli
Normalde 120 130 arasında gidip gelmesi lazım ama gpu kullanımı 0 a düşüp durduğundan fps de düşüyor
Azönce Pubg de Ayarların hepsini çok düşüğe aldığımda 7gb ram kullanıyordu
Ultraya aldığımda bu miktar değişmedi
Çok fazla yöntem denedim ama sorunu bulana kadar devam edeceğim şuan ramden olduğunu düşünüyorum onu da değiştirip deneyeceğim

Normalde 120 130 arasında gidip gelmesi lazım ama gpu kullanımı 0 a düşüp durduğundan fps de düşüyor
Çok fazla yöntem denedim ama sorunu bulana kadar devam edeceğim şuan ramden olduğunu düşünüyorum onu da değiştirip deneyeceğim

RX590 kullanıyorsun sanıyorum. Sorun donanımsal dahi olmayabilir şu an için. Kullanım yüzdesinin çok değişken olması iyi görünmüyor.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp bcdedit /deletevalue useplatformclock komutuyla HPET kapatıp (eğer kapalı değilse) 0'da düşme sorununda bir değişikli olacak mı bakabilirsin. Bu sorunu yaşayanların durumu çok karışık görünüyor açıkçası elimden geldiğince baktım fakat.

Acaba oyun içinde Afterburner açıkken video paylaşabilir misiniz sorunu daha rahat tespit edebiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı