AMD uygulaması üzerinden R5 5500 overclock ömrü kısaltır mı?

Melih445

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus RX 6600 Dual V2 Ryzen 5 5500 16gb ram 500gb m2 ssd
Merhaba AMD'nin uygulaması üzerinden işlemciye hız aşırtmayı denedim. 4.4 GHz gibi değerlerde oyunda FPS'im Valorant'ta 50 FPS arttı diyebilirim. Değerler böyle. Sizce ömrü kısalır mı veya bir sorun çıkar mı?

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-04_083029623.png
    resim_2025-01-04_083029623.png
    64,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını O.C yapmak nitekim tehlikeli, ancan işlemciler uzun yıllar dayanabilen bir bileşen. Açıkçası işlemcisini O.C ile bozan, ömrünü kısaltan çok fazla insan görmedim. Aldığın performansa göre girebileceğin bir risk benim gözümde.

Merhaba AMD'nin uygulaması üzerinden işlemciye hız aşırtmayı denedim. 4.4 GHz gibi değerlerde oyunda FPS'im Valorant'ta 50 FPS arttı diyebilirim. Değerler böyle. Sizce ömrü kısalır mı veya bir sorun çıkar mı?

İyi bir soğutucunuz varsa sıkıntı olmaz kısaca.

Ekran kartını O.C yapmak nitekim tehlikeli, ancan işlemciler uzun yıllar dayanabilen bir bileşen. Açıkçası işlemcisini O.C ile bozan, ömrünü kısaltan çok fazla insan görmedim. Aldığın performansa göre girebileceğin bir risk benim gözümde.

İyi bir soğutucunuz varsa sıkıntı olmaz kısaca.
İşlemci 4.4 ghz de şuan bide biosu uefi yapıp re size bar açtım normalde fpsler 250 190 arasıydı şuan 250 300 arasında

Ama bence yapma gerek yok 50 FPS için.
FPS'in zaten yeter sana yapılır ama gerek yok.
yani sıcaklık değerlerim 60 ı geçmiyor kolay kolay ekran kartımda bişey ellemedim oda asusun dual modeli oda buz gibi çalışıyor oyundayken 2k rpm çekiyorum 55 i geçmiyor pek işlemcide 65 lere çıkıyor en fazla

Yani sıcaklık değerlerim 60'ı geçmiyor kolay kolay ekran kartımda bir şey ellemedim oda ASUS'un Dual modeli oda buz gibi çalışıyor oyundayken 2K RPM çekiyorum 55'i geçmiyor pek işlemcide 65'lere çıkıyor en fazla.

İyi o zman yapabilirsin çozum olarak işaretlersen seviniim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı