Çözüldü AMD Virtual Super Resolution nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KBDALES

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
8gb
Ekran kartı
Amd vega 3 grapichs
İşlemci
Amd ryzen 3 3200u
Başlıkda soru belli azıcık araştırdım monitörün desteklemediği çözünürlüğü seçip oynayabiliyorsunuz diye bir şeyler buldum. Bu doğru mu? FPS düşürür mü? Ya da 1366 768 monitörde 1280 960 gibi çözünürlükleri kullanabilmemi sağlar mı? Teşekkür ederim hayırlı cumalar.

Çözüm
Sanal olarak ayarlanabilir çözünürlük demektir. Düşürme olayını zaten yapabilirsiniz. Bunu ise monitörün çözünürlüğünden daha yüksek olanlar için kullanabilirsiniz. Ekran kartı gücüne göre kasma olabilir. Elbette yüksek çözünürlükte FPS azalır. Genelde darboğaz olan sistemlerde işe yarıyor. İşlemciden yükü alıp ekran kartına veriyor. Monitöre göre görüntü de bozulabilir. Sadece sanal olarak değer artar. 768p bir monitör 1080p olmaz.
Mevcut monitörünüzde daha yüksek ve daha düşük çözünürlükleri kullanmanızı sağlar kimi oyunda görüntüyü güzelleştirir kimi oyunda pek etki etmez yük bindirir çözünürlüğü yükseltmek ki mevcut sistem özelliklerine bakarsak çözünürlük yükseltmen ciddi performansk kayıplarına yol açar.

VSR, oynadığın oyunun, monitörünün desteklediğinden daha yüksek bir çözünürlükte işlenip tekrar monitör çözünürlüğüne indirilmesini sağlayan teknolojidir. Bu sayede daha iyi kenar düzeltme elde edersin mesela.

VSR, FPS'yi artırmaz, tam tersine düşürür. RX 570 ekran kartıyla açılmasını pek önermem.

Mevcut monitörünüzde daha yüksek ve daha düşük çözünürlükleri kullanmanızı sağlar kimi oyunda görüntüyü güzelleştirir kimi oyunda pek etki etmez yük bindirir çözünürlüğü yükseltmek ki mevcut sistem özelliklerine bakarsak çözünürlük yükseltmen ciddi performansk kayıplarına yol açar.
Bende 1366X768 var eğer açarsam 1600X900 olacak değil mi? https://www.amd.com/en/technologies/vsr bu sayfadan böyle bir mana çıkardım.

Sanal olarak ayarlanabilir çözünürlük demektir. Düşürme olayını zaten yapabilirsiniz. Bunu ise monitörün çözünürlüğünden daha yüksek olanlar için kullanabilirsiniz. Ekran kartı gücüne göre kasma olabilir. Elbette yüksek çözünürlükte FPS azalır. Genelde darboğaz olan sistemlerde işe yarıyor. İşlemciden yükü alıp ekran kartına veriyor. Monitöre göre görüntü de bozulabilir. Sadece sanal olarak değer artar. 768p bir monitör 1080p olmaz.

Çözüm
@KBDALES isterseniz sanal olarak yapabilirsiniz.

Sanal çözünürlük arttırma ayarı, NVIDIA'daki karşılığı DSR.

Çözünürlük, monitörün çözünürlüğünün daha üstünde işlenerek sonrasında tekrardan monitörün desteklediği çözünürlüğe indirilir. Anti-Aliasing ile benzer çalışıyor ama kendisine has bir teknoloji denilebilir temelde. Eğer ayar fazla kaçarsa görüntü bulanık olabilir ancak ayarında yapıldığında görüntüyü güzel keskinleştirir.

FPS düşürür elbette bu ayar.

Sanal çözünürlük arttırma ayarı, NVIDIA'daki karşılığı DSR.

Çözünürlük, monitörün çözünürlüğünün daha üstünde işlenerek sonrasında tekrardan monitörün desteklediği çözünürlüğe indirilir. Anti-Aliasing ile benzer çalışıyor ama kendisine has bir teknoloji denilebilir temelde. Eğer ayar fazla kaçarsa görüntü bulanık olabilir ancak ayarında yapıldığında görüntüyü güzel keskinleştirir.

FPS düşürür elbette bu ayar.
Teşekkürler.

Ben kullanıyorum. 1080p televizyonda 4K çözünürlük açmamı ve oynamamı sağlıyor. Görüntü kalitesi de gerçek 4K kadar iyi görünüyor. Tabi çözünürlük artarsa FPS düşüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı